Şok! Dolar kuru 8TL’yi geçti! Peki şimdi ne olacak?

Hackerlar ATM’lerden tam 7.5 milyon euro çaldılar

Asya piyasalarının açılmasıyla dolarda ilk rakamlar belli olmaya başladı. An itibariyle dolar kuru 8TL’yi geçmiş durumda. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Hatırlanacağı üzere piyasaların kapanmasıyla birlikte gece geç saatlerde Merkez Bankası Başkanı görevden alınarak yerine başka bir isim atanmıştı. Piyasaların bu hamleye nasıl bir karşılık vereceği büyük merak konusuydu.

Çünkü bu atama kararı öncesinde Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan arttırarak kimsenin beklemediği bir hamle yapmış ve dolar 7.2 TL’ye kadar gerilemişti.

Fakat bu faiz kararı sonrası Merkez Bankası’nda görev değişimi yaşanması piyasalara pek de olumlu bir şekilde yansımadı.

Şok! Dolar kuru 8TL’yi geçti! Peki şimdi ne olacak?

Türkiye saati ile 22:10 civarına Asya piyasaları açıldı ve dolarda hareketlenme başladı. Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte dolar 8TL’nin üzerinde bir fiyattan işlem görmeye başladı.

Ekran Resmi 2021 03 21 23.06.28

Elbette burada enteresan olan şey euro’nun düşmeye devam etmesi. Muhtemelen yarın piyasalar açıldığında daha net rakamlar karşımıza çıkacaktır. O yüzden şimdilik panik yapmaya gerek yok diyebiliriz.

Muhtemelen bu spekülatif bir artış olabilir. Büyük ihtimalle kur yarın piyasalar açıldığında tekrardan normale dönecektir. Elbette bizimkisi sadece basit bir tahmin. Yatırım tavsiyesi falan değil.

Eğer kur yükselirse, muhtemelen teknoloji ürünlerinin de fiyatı artacaktır. Bu artış telefonlardan, bilgisayarlara kadar pek çok üründe hissedilebilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

 Ethereum madenciliği bitiyor işte tarih ve detaylar!