Dolar kuru otomobil fiyatlarını erken artırabilir: Tedirgin bekleyiş sürüyor

dolar kuru otomobil fiyatlarını OSD

Giderek yükselen dolar kuru otomobil fiyatlarını erken vakitlerde etkileyebilir. Bildiğiniz üzere dolarda çok ciddi bir artış yaşandı. Herkes bunun ne zaman otomobillere yansıyacağını düşünüyor. İşte merak edilen detaylar.

Sert bir şekilde artan dolar kuru otomobil fiyatlarını trajik bir şekilde artırma ihtimaline sahip. Kur zamları nedeniyle şu anda gıda fiyatları arttı. Aynı şekilde teknolojik ürünlerde de en az yüzde 20 seviyelerinde artış görüldü. Şimdi ise gözler otomobil fiyatlarına çevrildi. Zamların erken gelme ihtimali olduğu ifade ediliyor.

Genel olarak bakıldığında döviz kuru her zaman için en az 1 ay sonra etki ediyor. Dolar kurunda şok yaşansa bile fiyatların bir ay kadar sabit kaldığını söyleyebiliriz. Ancak bu sefer otomobil bayileri hızlı bir şekilde fiyat artırma politikası takip edecek gibi görünüyor.

Dolar kuru otomobil fiyatlarını olumsuz etkileyecek

Ortaya çıkan son detaylara göre 22 Kasım pazartesi günü Aralık ayının ve Kasım ayının güncellenmiş fiyat listesi ortaya çıkacak. Her ne kadar kimi markalar eski fiyat üzerinden satışa devam etse bile yine de önemli bir bölümü bunu beklemiyor. Mesela DACIA fiyat listesi sayfası açıldığında karşımıza fiyatlar güncellenmektedir yazısı çıkıyor.

dolar kuru otomobil fiyatlarını

Üreticiler çoğunlukla ellerinde yeterli miktarda stok bulunurken fiyat artışına gitmiyor. Ancak yaşanan çip krizi nedeniyle stokların büyük oranda tükendiğini söyleyebiliriz. Bu durum aynı zamanda fiyatların hızlı bir şekilde değişmesine neden oluyor. Dolar kuru otomobil fiyatlarını olumsuz yönde etkilerken stoklar hızla eriyor.

Bak işine Golf! İşte Almanya’da yılın otomobili!

Konuyla ilgili bazıları galericileri suçluyor. Onların sıfır araçları toptan aldığını ve yüksek fiyatlarla sattıklarını söylüyorlar. İkinci el piyasasına baktığımızda yine karşımıza fiyat bakımından sert yükselişler çıkıyor. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?