Türkiye kripto para kullanımında ilk sırada!

abd kripto para

Yapılan son araştırmalar Türkiye’deki kripto para kullanımının giderek arttığını ortaya koydu. Araştırmalara göre Türkiye kripto para kullanımında Avrupa birincisi.

Kripto para trend olmaya devam ediyor. Özellikle Elon Musk‘ın yaptığı çıkışlar sonrasında kripto paralara olan ilgi artmıştı. Nitekim bu ilgi artmaya da devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi arasında en çok kripto para kullanan ülke yüzde 33 ile Nijerya. Ardından yüzde 21 ile Vietnam ve yüzde 20 ile Filipinler geliyor. Türkiye ise yüzde 16 ile dördüncü konumda yer alıyor.

Söz konusu Avrupa olduğundaysa Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Elbette bu durumun birden fazla nedeni olabilir.

Türkiye kripto para kullanımında ilk sırada!

Dünya sıralamasında ilk 3 içerisinde bulunan ülkelere baktığımızda para birimlerinin ağırlıklı olarak değer kaybettiğini görüyoruz. Son dönemde Türk Lirası’nda yaşanan dalgalanmalar da insanları farklı yatırım araçlarına yöneltmiş olabilir.

Elbette kripto paraların insanları cezbettiği de inkar edilemez bir gerçek. Hali hazırda rekor üzerine rekor kıran pek çok kripto para mevcut. Nitekim Türkiye’deki kripto para borsaları aracılığıyla işlem yapmak da hayli kolay. Durum böyle olunca insanların kripto para alıp satmaları da fazlasıyla kolaylaşmış oluyor.

Muhtemelen önümüzdeki dönemde kripto paralara olan ilgi daha da artacaktır. Tabi ki kripto paraların Bitcoin’den ibaret olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Kripto para piyasası karışacak! Bitcoin yüzde 80 oranında değer kaybedebilir!