Kripto paralardan dolandırılan kişi sayısı korkunç derecede arttı

Kripto paralardan dolandırılan kişi

Kripto paralardan dolandırılan kişi sayısında oldukça büyük bir yükseliş var. Gelen son detaylara baktığımızda yasadışı işlemlerin 14 milyar dolar seviyesine kadar yükseldiği görülüyor.

Özellikle 2021 yılında kripto paralardan dolandırılan kişi sayısında korkunç bir artış yaşanıyor. Yapılan araştırmalara baktığımızda dolandırılan birçok insanın büyük kayıplar yaşadığı görülüyor. Dijital varlıkların ortalama olarak yüzde 500 civarında yükselmesi bu alana olan talebi önemli ölçüde arttırmıştı. Türkiye’de bile çok fazla dolandırılma vakası yaşandı.

Kripto paraların bilinirliği arttıkça yasadışı işlem sayısı aynı şekilde yükseldi. Sadece Bitcoin değil birçok kripto para birimi üzerinden dolandırılan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Muhtemelen önümüzdeki aylarda daha fazla kişi kripto paralarla dolandırılacak.

Kripto paralardan dolandırılan kişi sayısındaki dramatik artış

Blok zinciri markası olarak ön plana çıkan chainalysis yeni bir rapor yayınladı. Bu raporda kripto para birimlerinin eskiye göre yüzde 567 oranında daha fazla yasadışı işler için kullanıldığı ifade edildi. 2021 yılı içerisinde kripto para dolandırıcılığının yüzde 80 seviyesinde arttığı söylendi.

Kripto paralardan dolandırılan kişi

Kripto paralar üzerinden dolandırılan kişilerden toplam 14 milyar dolar çalındı. Dolandırıcılar çeşitli yöntemler kullandı. Bazen kripto para hesaplarına para yatırmaları istendi. Kimi zaman dijital cüzdanları ele geçirildi. Tüm bu yöntemler ile birlikte bazılarının kripto paraları olduğu gibi çalındı.

Kripto paralardan binlerce lira kazanmak zor değil: İşte teknikler

Kripto paralardan dolandırılan kişi sayısı arttıkça bu işe yönelenler de artıyor. Kripto paralar çok büyük bir pastayı temsil ediyor. Bu nedenle dolandırıcılar asla durmayacak. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?