Türkiye’deki kripto para borsaları çöktü!

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Geçtiğimiz gün kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmalar yüzünden Türkiye’deki bazı kripto para borsaları çöktü. İşte konunun detayları.

Kripto para piyasalarındaki heyecan dinmek bitmiyor. Geçtiğimiz gün kripto para piyasaları güne yine hareketli bir şekilde başladı. Ravencoin isimli tokende yaşanan anlık yükseliş borsaların kilitlenmesine neden oldu.

Hızlı bir yükseliş trendine giren Ravencoin bir anda yüzde 220 oranında değer kazandı. Hal böyle olunca insanlar Ravencoin üzerinden al-sat yapmaya başladı. RVN’de yaşanan bu dalgalanma yüzünden ülkemizde hizmet veren pek çok kripto para borsası da çöktü.

Özellikle de Paribu üzerinden işlem yapanlar duruma isyan ettiler. Anlık olarak al-sat yapan kullanıcılar, Paribu’nun kilitlenmesi üzerine ellerindeki RVN’i yüksek fiyattan satma imkanını kaçırmış oldular.

Türkiye’deki kripto para borsaları çöktü!

Genele baktığımızda bu tarz yükseliş hareketlerinde anlık çöküşler meydana gelebiliyor. Bu çöküşlerin temel nedeni ise belli bir tokene olan ilgi diyebiliriz. Herhangi bir token yukarı yönlü harekete başladığında dikkatleri de üzerine çekmiş oluyor.

Böylece yüzde 30 – 40 seviyelerindeyken diğer yatırımcılar da bu tokene geçiş yapıyorlar. Kar marjı belli bir düzeye ulaştığında da elden çıkarıyorlar. Lakin anlık işlem hacminin hızlı bir şekilde büyümesi, kripto para borsalarının çökmesine neden oluyor. Haliyle bu durum yatırımcıların zarar görmesine neden oluyor.

Bu durumun sadece Paribu’ya özel olduğunu söylemek yanlış olur. Zira BTC Türk ya da Binance’da da benzer sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Bitcoin ile ilgili şok iddia! Büyük değer kaybı kapıda