Kripto para yatırım araştırması çok ilginç sonuçlar yakaladı

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Bugünlerde yapılan kripto para yatırım araştırması sonuçları ortaya çıktı. Detaylara bakıldığında gerçekten de çok ilginç sonuçlar bizleri karşılıyor. Hadi gelin merak ettiler ayrıntılara ve oranlara birlikte bakalım.

Bitcoin ve diğer birçok kripto para henüz yeni yeni hayatımızda önemli bir yer ediniyor. Bundan sadece 1 yıl kadar önce bile kripto para yatırımı yapan kişi sayısı son derece azdı. Fakat düzenli olarak yaşanan artışlar sonucunda kripto para yatırımları önemli bir seviyeye ulaştı.

Akademetre isimli bir araştırma şirketi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kripto paralarla işlem yapanların oranı ülke genelinde yüzde 0,7 seviyelerinde olduğu görüldü. Bu rakam geçtiğimiz yıla ait. Bu yıl ise yapılan son araştırmalar ile birlikte oranın yüzde 7,7’ye çıktığı görülüyor.

Kripto para yatırım araştırması kadınlara odaklandı

Türkiye’de kripto paralara olan ilginin en az 7 kat arttığı görülüyor. Ayrıca araştırmalarda çok ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Geçen yıl Türkiye’de yatırım yapan 10 kişiden 2 tanesi kadındı. Şimdi ise bu değişti ve sayı 4’e kadar çıktı.

Kripto para yatırım araştırması

Kripto paralara yatırım yapan kadınların bunu nasıl gerçekleştirdiği belli oldu. Bildiğiniz üzere kadınlar daha çok altın gibi garanti alanlara yöneliyor. Fakat bu yatırımların hızlı bir şekilde getiri sağlamaması yatırımcıları başka alanlara yönlendiriyor. Mesela kripto paralar sadece bir hafta içerisinde en az iki kat oranında getiri sağlayabiliyor.

Kripto paralar artacak mı? Uzmanlar yanıtladı

Akademetre tarafından yapılan araştırmalara bakıldığında altın artık güvenli liman olmaktan çıktı. Bunun yerine kadınlar daha çok kripto paraları tercih ediyor. Erkeklerde de benzer bir yönelimin olduğu görülüyor. Peki siz bu araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?