Kripto para vergilendirme çalışmaları tam gaz devam ediyor

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Uzun bir süredir devam eden kripto para vergilendirme çalışmaları büyük oranda sonuçlanmaya başladı. Fakat bu konuda Türkiye elini çabuk tutmak istemiyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bitcoin ve diğer büyük kripto paralar tüm dünyada iştah açtı. Riski sevmeyen insanlar bile bu sektöre doğru aktı. Ancak kripto paralarda yaşanan bu devasa büyüme aynı zamanda bazı ilginç gelişmelere sahne oldu. Mesela neredeyse tüm devletler vergilendirme için çok ciddi çalışmalar başlattı.

Kripto para teknolojisine güvenen bir çok devlet var. Hatta büyük şirketlerin bile Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para aldığı görülüyor. Fakat söz konusu devletler olunca burada vergilendirme daha fazla ön plana çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ise Türkiye’de bu vergilendirme çalışmalarını yürütüyor.

Kripto para vergilendirme çalışmaları ne durumda

Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa kripto paralar ile ilgili düzenleme büyük oranda tamamlandı. 16 Nisan 2021 tarihinde ilk yönetmelik yayınlanmıştı. Buna göre Türkiye’de kripto paralar ile ticaret yapmak yasak hale gelmişti. Yani sadece borsa olarak kripto paralara yer verildi.

kripto para vergilendirme

Vergilendirme politikaları bakımından çalışmalarına son hızla devam eden Lütfi Elvan ve ekibi strateji belirledi. Bu stratejiye bakılırsa özellikle vergilendirmenin daha yavaş yapılacağı görülüyor. Yani devlet bu konuda vergi alacak fakat bunu biraz daha zamana yaymak istiyor.

Kripto para yatırımcıları da endişeli

Muhtemelen 2021 yılının sonlarına doğru bir vergilendirme yapılacak. Özellikle Türkiye’de yer alan kripto para borsalarına vergi alanında daha fazla yük binebilir. Peki siz Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen vergi çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?