TikTok en hızlı büyüyen sosyal platform seçildi!

TikTok en hızlı büyüyen sosyal platform seçildi!

TikTok diğer sosyal medya platformlarına kıyasla ciddi anlamda hızlı büyüdü denebilir. İşte tüm detaylar.

Pew Araştırma Merkezi, ABD’deki yetişkinlerin sosyal medya kullanımına ilişkin güncellenmiş bir anket yayınladı. Her ne kadar YouTube ve Facebook, 2021’deki son ankete göre baskın konumlarını korusa da, TikTok en hızlı büyüyen platform oldu ve artık yetişkinlerin üçte birinden fazlası uygulamayı kullandığını söylüyor. Anket, 19 Mayıs ile 5 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında 5.733 ABD’li yetişkine soru sordu. YouTube açık ara en çok kullanılan platformdu ve yanıt verenlerin yüzde 83’ü bir noktada YouTube’u kullandığını bildirdi. Bu arada kullanıcıların yüzde 68’i Facebook kullandığını bildirdi.

tiktok

Bu ikisi, her yaş demografik grubundan insanların çoğunluğunun bunları kullandığı tek platformlar. Ancak özellikle YouTube kullanıcıları arasında yaş gruplarına dayalı uçurumlar hâlâ mevcut. Örneğin, 18 ila 29 yaş arasındakilerin yüzde 93’ü Google’ın video platformunu kullandığını bildirirken, 65 yaş ve üzerindekilerin yüzde 60’ı da aynı şeyi söylüyor. (Facebook’ta aynı iki demografi arasında yalnızca yüzde dokuz fark var.)

Ankete katılanların yüzde 47’si Instagram’ı kullandığını söylerken Instagram genel olarak üçüncü sırada yer aldı. Pinterest (yüzde 35), TikTok (yüzde 33), LinkedIn (yüzde 30), WhatsApp (yüzde 29) ve Snapchat (yüzde 27) bir sonraki aşamaya giriyor. En çok TikTok’un büyümesi öne çıkıyor: ByteDance’in sahibi olduğu platform, iki yıl öncesine göre yüzde 21’den 12 puan arttı. Bu, listedeki herhangi bir platform arasında açık ara en büyük sıçrama.

Epson, İlk Küçük Boyutlu UV Düz Yataklı Yazıcısını Piyasaya Sürüyor