Facebook gittikçe değişik bir hal almaya başladı

Facebook yeni güncellemesi ile gündemde

Mark Zuckerberg’in thefacebook.com’u yurt odasından ilk kez çevrimiçi hale getirmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şimdi ise Facebook hala gündemde. İşte tüm detaylar.

Sosyal ağ, Meta’nın uygulama “ailesinde” giderek tuhaf bir yer kaplamaya başladı. Amerikalı yetişkinlerin çoğunluğu hâlâ bu hizmeti kullanıyor ancak dört kişiden üçü Facebook’un – belki de küresel yanlış bilgi krizini körüklediği ve soykırıma yönelik nefret söylemini teşvik ettiği için – “toplumu daha da kötüleştirdiğine” inanıyor. Facebook hâlâ Meta için milyarlarca dolar reklam geliri üretiyor ancak kullanıcı büyümesi o kadar yavaşladı ki şirket artık kaç kişinin kullandığını paylaşmayacağını duyurdu. Facebook’un en çok görüntülenen gönderiler listesinde spam gönderiler yer alıyor.

Facebook yeni güncellemesi ile gündemde

Oyun akışı hizmetindeki en üretken kullanıcılar spam gönderenler. TikTok’un artan baskısıyla karşı karşıya kalan Meta, tanıdığınız kişilerin gönderileri yerine önerileri vurgulamak için akışını bir kez daha yeniden düzenledi. Ancak bu değişim ile uygulama TikTok’a benzemeye başladı. Neredeyse her gün giriş yapan kullanıcılar dahi bir yılı aşkın süredir kendi sayfalarında hiçbir şey paylaşmıyor. Gençler, ebeveynlerinin ve büyükanne ve büyükbabalarının sosyal ağlarına neredeyse hiç ilgi duymuyor. ABD’li gençlerin sadece yüzde 33’ü bu hizmeti “hiç” kullandığını bildiriyor; bu oran 2015’te yüzde 71’di. Platformun kullanıcı tabanının ürününden daha hızlı yaşlanan bu dinamikler, bazı akademisyenlerin sosyal ağın bir gün bu hizmeti sonlandıracağını düşündürmeye başladı.

SOSYAL MEDYA ORTAMINDA  ÇOCUKLARIN DİJİTAL KİMLİĞİNİ KORUMANIN 7 YOLU