İşte gençlerin en fazla tercih ettiği sosyal medya uygulaması!

sosyal medya

Amerika’da ortalama yaşı 16 olan gençler arasında ilginç bir anket düzenlendi. Ankette gençlere favori sosyal medya uygulamaları soruldu.

Akıllı telefon sektörünün bu kadar hızlı gelişmesindeki en büyük payın genç kesime ait olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Zira üreticiler, yeni bir cihaz tasarlarken öncelikli olarak gençlerin taleplerini göz önüne alıyorlar. Aynı şekilde sosyal medyada da işler gençlerin yöneldiği kanallar doğrultusunda ilerliyor. Peki gençler tarafından en çok tercih edilen sosyal medya uygulaması hangisi dersiniz?

Günümüzde sosyal medya kullanım yaşı neredeyse 60’lara dayanmış durumda. Özellikle Facebook’un orta yaş ve üzeri kitle tarafından işgale uğradığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Orta yaştaki insanların bu platformda hızla artması, genç kesim olarak tabir edebileceğimiz 20 yaş altındaki kitleyi, farklı sosyal medya kanallarına yöneltmiş durumda.

Amerika’da ortalama yaşı 16 olan 6100 genç arasında yapılan bir araştırmada, katılımcılara favori sosyal medya uygulamanız hangisi diye soruldu. Ankete katılan gençlerin yüzde 47’si bu soruya Snapchat cevabını verirken, yüzde 24’ü Instagram, yüzde 9’u Facebook, yüzde 7’si ise Twitter yanıtını verdi.

Öyle görünüyor ki, Facebook’un gençler arasındaki popülaritesi iyiden iyiye düşmüş durumda. Ülkemizde de bu durumun aynı şekilde işlediğini söylemek mümkün. Zira ülkemizdeki Instagram kullanımı da Facebook kullanımının önüne geçti diyebiliriz. Fakat Snapchat – Instagram arasındaki rekabet için tahminde bulunmak pek de kolay değil.