Instagram yorumlar sekmesinde anket oluşturmanıza izin verecek

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Instagram yeni bir özelliğini gündeme sundu. Artık yorumlar bölümünde anket oluşturabileceksiniz. İşte tüm detaylar.

Instagram, bazı kullanıcıların gönderilerindeki yorumlarda anket oluşturmasına izin verecek. Platform böylece içerik oluşturuculara daha fazla etkileşim için içeriklerini kullanmanın başka bir yolunu sunuyor. Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, testi yayın kanalından duyurdu ve hem normal yayın gönderileri hem de Reels’teki yorumlara anket eklenebileceğini kaydetti. Bu şimdilik sadece küçük bir test ancak Meta CEO’su Mark Zuckerberg kendi güncellemesinde bunun “yakında herkese yayılacağını” söyledi.

Instagram yorumlar sekmesinde anket oluşturmanıza izin verecek

Yorumlar bölümündeki anketler, yıllardır bir çıkartma biçiminde kullanıcılara sunulan Hikayeler’dekine çok benzeyecek. Mosseri’nin paylaştığı ekran görüntüsüne göre diğer kullanıcılar, belirli bir ankette kaç kişinin oy kullandığını görebilecek. Anketlerin yayınlandıktan sonra ne kadar süre açık kalacağı veya tam kullanım detayları gibi ayrıntılar henüz belirsiz.

Instagram, yorum bölümünü daha etkileşimli bir alan haline getirmek için çalışıyor ve geçtiğimiz baharda nihayet kullanıcılara yorumlara GIF gönderme olanağı eklendi. Platform ayrıca, Yakın Arkadaşlar ile başlattığı bir çok özelliği daha özelleştirilmiş bir şekilde sunmak için çalışıyor. En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram her türlü trendi kendi bünyesine ekleyerek ciddi anlamda büyüme elde etti denebilir. Bir çok sosyal medya platformu geldi ve geçti ancak Meta’nın sahip olduğu platform Hikayeler, Reels gibi özellikleri kendi bünyesine oldukça başarılı bir şekilde entegre ederek başarısına başarı katmaya devam etti.

PUBG MOBILE Wonder Creators Network yatırım planını duyurdu