eBay, bir dava için 59 milyon dolar ödeyecek

eBay, bir dava için 59 milyon dolar ödeyecek

eBay bir davayı sonuçlandırmak için ciddi bir miktar ödemek zorunda kalacak. İşte tüm detaylar.

Çevrimiçi ticaret platformu eBay, Adalet Bakanlığı’nın hem yasal hem de sahte reçeteli ilaçların üretiminde kullanılan hap pres makinelerinin satışına yardım ettiği yönündeki iddialarını çözüme kavuşturmak için 59 milyon dolar ödeyecek. Platform, hap oluşturmaya yönelik kalıplar, damgalar, kalıplar ve kapsülleme makineleri gibi diğer ürünlerin yanı sıra bu preslerden binlercesini sattı. Bu satılan kapsülleme makineleri, kapsülleri ilaçla doldurmak için kullanılıyor.

eBay, bir dava için 59 milyon dolar ödeyecek

Hap presleme makineleri, meşru ilaç şirketleri tarafından ilaç üretmek için kullanılır, ancak aynı zamanda sahte hap yapmak için de gerekli bir araçtır. Suçlular bu makineleri, genellikle sokakta veya karanlık ağda satılan, gerçek reçeteli haplara benzeyen sahte ilaçlar yapmak için kullanıyor. Kalıplar, damgalar ve kalıplarla birleştirildiğinde bu sahte haplar, her iki taraftaki logo ve harflere kadar tam olarak gerçek McCoy’a benziyor. Ayrıca bu presler saatte binlerce hap hazırlayabilir.

Buradaki sorun, hap preslerinin ve ilgili ekipmanların satışını kolaylaştıran şirketlerin, alıcıların kimliklerini doğrulaması ve makinelerin yasa dışı kullanılması halinde takip edilebilmesini sağlamak için kayıtları Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’ne (DEA) göndermesinin gerekli olması. Görünüşe göre eBay burada görevlerinden kaçmış, bu da Kontrollü Maddeler Yasası’nın ihlali anlamına geliyor. Bu sebeple ciddi miktarda bir para ödemeleri gerekecek.

Epson, İlk Küçük Boyutlu UV Düz Yataklı Yazıcısını Piyasaya Sürüyor