TikTok canlı yayın ve kendini yap içeriklerine yöneliyor

TikTok

Dünyada en hızlı gelişen sosyal medya platformlarından TikTok canlı yayın ve kendin yap gibi içeriklere ağırlık vermeye başlıyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

Normalde müzik ve dans içeriklerinin yer aldığı TikTok, canlı yayın ve kendin yap gibi alternatifler sunmaya başlıyor. Karantina sürecinde insanların bu tür özellikleri çok daha fazla kullandığını söyleyen platform, yönünü biraz daha bu tarafa doğru kaydırdı. Sosyal medya devi, karantinadan önce büyük oranda dans içerikleri paylaşıyordu ve kullanıcı kitlesi ağırlıklı olarak 16-24 yaş aralığıydı.

TikTok içerik stratejisini değiştiriyor

Reklamverenler içerik seçiminde genellikle eğlenceli olanları seçiyor. Eğitim ve canlı yayın gibi konularda pek fazla çalışma olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle reklam verenlere daha çok yönelen TikTok, içerik stratejisi olarak dans ve müzik videolarını tercih ediyor. Şirket içerik stratejisini değiştirerek bunun önüne geçmek istiyor. Temel amaç ise her ikisini bir arada götürebilmek.

TikTok konu ekleme özelliği yeni

Platform, ilk defa IAB’nin Dijital Content NewFronts’ta yer almayı planlıyor. TikTok tarafından belirlenen genişletilmiş içerik stratejisi, Instagram ve YouTube gibi rakip platformlar için bir tehdit unsuru mu? Yapılan araştırmalara göre, ABD’de 4 ila 15 yaş arası çocuklar TikTok, YouTube ve Instagram’da; 82 dakika, 86 dakika ve 50 dakika vakit harcıyor. Genel bir zaman diliminde değerlendirildiğinde bu gerçekten de çok yüksek bir rakam.

TikTok konum ekleme özelliği kazanıyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan ve indirilme sayısını çok hızlı bir şekilde arttıran TikTok, yeni içerik stratejisini yavaş yavaş daha belirli bir konuma getirecek. Muhtemelen bu tür seçenekler artık daha fazla karşımıza çıkacak. Sizce TikTok platformunun yeni stratejisi doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.