Facebook Genç Kullanıcıları Geri Kazanmak İstiyor

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

Son dönemde artık “yaşlıların sosyal platformu” olarak görülmeye başlanan Facebook, bu algıyı değiştirmek ve gençleri yeniden kazanmak istiyor.

İlk çıktığı dönemde özellikle genç kullanıcılar arasında son derece popüler olan Facebook, uzun süre bu özelliğini korudu. Yıllar geçip Instagram ve TikTok gibi alternatifler ortaya çıkınca, gençler de bu uygulamalara kaymaya başladı. Özellikle TikTok son dönemde Z Kuşağının bir numaralı tercihe gelmiş durumda. Genç kitle bu uygulamalara kayınca, Facebook da daha çok orta yaşlıların kullandığı bir uygulamaya dönüştü. Dahası adı bu şekilde anılmaya başlandığı için gençler arasında da artık “ihtiyarların platformu” algısı oluştu. Ancak Meta şimdi bu algıyı kırmaya kararlı.

Facebook reklam araçlarıyla ilgili şok eden iddia!

Meta, Facebook’a yeniden genç kullanıcı çekebilmek için bir kimlik değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Şirketin arası 18-29 yaş arası genç yetişkinlerin birbiriyle iletişim kurabileceği, alış veriş yapabileceği ve gelişmeleri takip edebileceği bir platform yaratmak. Şirket bu sayede genç kullanıcıları geri kazanabileceğine inanıyor.

Önümüzdeki dönemde kullanıcı sayısını koruyabilmek için genç kullanıcı çekmekten başka çaresi olmadığının farkında olan şirket, bundan sonra platformu bu kitleye hitap edecek şekilde yenileme niyetinde. Ama bu o kadar kolay olmayabilir. Çünkü yapılan son araştırma, uygulamanın 13-19 yaş arasındaki kullanım oranının yalnızca yüzde 32 olduğunu gösteriyor. Oysa Instagram ve TikTok’ta bu oran çok daha yüksek. 13-19 yaş grubunun yüzde 80’i Instagram’ı ayda en az bir kez kullanıyor. TikTok’ta ise bu oran yüzde 72.

Apple Vision Pro Sonunda Global Pazara Çıkıyor