TikTok indirilme rekoru kırdı: Facebook işine bak aslanım

tiktok

TikTok indirilme rekoru kırarak bir ilke imza attı. Özellikle son dönemlerde bu sosyal medya platformunun ciddi oranda indirilme sayısı kazandığı ortaya çıktı. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Sosyal medya platformları genellikle sert rekabet halinde. Mesela otomotiv şirketlerinin birbirleri hakkında olumlu yorumlar yaptığını görebilirsiniz. Hatta bir ara Elon Musk Alman otomotiv devlerinin test sürüşlerini bile yapmıştı. Ancak söz konusu sosyal medya platformları olunca tüm şirketler aşırı rekabet içerisinde.

Facebook dünyanın en fazla indirilen uygulaması olarak biliniyor. Şirketin Twitter ve TikTok gibi son derece güçlü rakipleri var. Ortaya çıkan yeni detaylara göre TikTok, Facebook uygulamasını bile geçmeyi başardı. 2020 yılına ilişkin küresel mobil uygulama indirme anketleri TikTok’u zirveye yerleştirdi.

TikTok indirilme rekoru araştırma raporlarını altüst etti

Kısa videolar çekip paylaşılabilen ve çeşitli efektlerin yer aldığı TikTok uygulaması özellikle Z kuşağı tarafından çok beğeniliyor. Bu nedenle büyük bir kullanıcı kitlesi olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamanın özellikle bu kesimden çok fazla kullanıcıya sahip olduğu biliniyor.

TikTok indirilme rekoru

Araştırma raporlarına geri dönecek olursak TikTok 2019 yılında 4. sırada yer alıyordu. Facebook Messenger ise 2019 yılında 1. sıradaydı. Tablonun uzun bir süre böyle devam edeceği tahmin edildi. Ancak hiç beklenmeyen bir şekilde TikTok tarihi bir rekor kırdı ve ilk sıraya yerleşti.

TikTok, Hikayeler özelliğini test ediyor!

2020 listesine bakıldığında 3. sırada WhatsApp platformunun yer aldığı görülüyor. Onun hemen ardından Instagram ve Facebook Messenger geliyor. Bu listede ilk 10 arasında Twitter ve Snapchat gibi uygulamalar da yer aldı. Peki siz bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.