TikTok çocuk verileri nedeniyle kıskaç altında

TikTok yepyeni müzikler yeni

Dünya genelinde 2 milyar indirilmeyi geride bırakan TikTok çocuk verileri nedeniyle kıskaç altına alındı. Şirket son dönemlerde Avrupa ve ABD tarafından büyük oranda baskılanıyor.

Sosyal medya platformları bize ait neredeyse bütün bilgilere sahip. Kişisel verilerin ne kadar güvenli olduğu ile ilgili herhangi bir garanti yok. Bu nedenle şirketler istedikleri gibi at koşturuyorlar desek yeridir. Facebook ile ilgili çıkan skandal haberler bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Şimdi ise TikTok hakkında çok ilginç iddialar var.

TikTok veri ihlali yapıyor olabilir

Çin merkezli çalışan TikTok platformu 2 milyar civarında bir indirilme sayısına sahip. Şirketin 2 milyar kişinin kullanıcı verilerini güvenli bir şekilde sakladığını söylemek ise oldukça zor. Ayrıca şirket ile ilgili çok önemli bir detay daha var. Bu platforma kayıt olan kişiler genellikle 18 yaşın altında olanlar. Yasal olarak çocuk sayılan bu kişiler, TikTok veri ihlallerinin merkezinde olabilir.

TikTok 86 milyar saat izlenme rekoru

Hollanda’nın gizlilik olarak yetkili Hollanda Veri Koruma Kurumu, Çinli sosyal medya uygulaması TikTok hakkında önemli bir karar çıkardı. Bu karara göre platform çocukların verilerini kendi depolama alanından saklıyor. Söz konusu olan çocuklar ise, genellikle devletler daha agresif davranabiliyor. Bu çocuklara ait veriler kötü amaçlı kişilerin eline geçerse vahim sonuçlar ortaya çıkabilir.

Sağlık çalışanlarının TikTok videosu büyük tepki topladı!

Çinli şirket ByteDance’in sahip olduğu video paylaşım platformu TikTok ise tüm bunlara kulağını kapattı. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre veri ihlali söz konusu değil. Çocukların verileri güvenli bir şekilde saklanıyor. İlerleyen zamanlarda bu platform ile ilgili başka skandallar duyabiliriz.