Xiaomi, Samsung’u yenerek ilk kez 1 numaralı akıllı telefon markası oldu

Xiaomi şimdi de Civi serisiyle geliyor

Xiaomi, Android cihazlar camiasının en önde gelen ismi Samsung’u geride bırakmayı başardı. Çinli şirket ilk kez Güney Koreli teknoloji devini yenerek küresel anlamda birinci akıllı telefon üreticisi oldu. İşte detaylar. 

Bir Counterpoint Research raporuna göre, Xiaomi Haziran ayında ilk kez Samsung ve Apple’ı geçerek dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası oldu. Xiaomi’nin satışları Haziran ayında yüzde 26 (aylık) artarak şirketi ayın en hızlı büyüyen markası haline getirdi. Counterpoint Research’ün Aylık Piyasa Nabzı Hizmetine göre Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreği için satışlar açısından da küresel olarak iki numaralı marka oldu. Şirket kümülatif olarak 2011’deki kuruluşundan bu yana 800 milyona yakın akıllı telefon sattı. Huawei’nin düşüşü başladığından beri, Xiaomi bu düşüşün yarattığı boşluğu doldurmak için tutarlı ve agresif çabalar gösteriyor diyebiliriz.

Xiaomi, Samsung'u yenerek ilk kez küresel olarak 1 numaralı akıllı telefon markası oldu

Haziran ayında Samsung’un arz kısıtlamaları nedeniyle yaşadığı düşüş Xiaomi’ye daha fazla yardımcı oldu. Çin pazarı ve Samsung hakkında yorum yapan Kıdemli Analist Varun Mishra, “Xiaomi, daha düşük seviyeli şehirlerdeki agresif genişlemesiyle ve Redmi 9, Redmi Note 9 ve Redmi K serisinin sağlam performansını sürdürmesiyle en hızlı gelişen şirket oldu” dedi.  Aynı zamanda, Vietnam’daki yeni bir Covid-19 salgını dalgası nedeniyle, Samsung’un üretimi Haziran ayında kesintiye uğradı. Bu durumda Güney Koreli teknoloji devine ayrı bir darbe vurdu diyebiliriz. Mishra, “Güçlü orta sınıf portföyü ve geniş pazar kapsamı ile Xiaomi, Samsung’un A serisinin bıraktığı kısa vadeli boşluktan en çok yararlanan oldu” dedi.

Kripto paralar sert düşüş yaşayabilir: ABD kripto para vergilendirmeleri