TikTok bazı içerikler için ödeme talep edebilir

TikTok bilim ve teknolojiye adanmış bir akış başlattı

TikTok piyasaya sürüldüğü günden beri sosyal medyada her şeyi değiştirdi. Şirket şimdi bazı içerikler için para da almaya başlayabilir. İşte tüm detaylar.

TikTok, büyümeye devam etmek için basit bir strateji kullanabilir: içerik oluşturucuların ekstra para kazanmasına yardımcı olmak. Bilgi kaynaklarına göre TikTok üreticilerin belirli bir videoya erişmek için 1 ABD Doları talep etmesine izin verecek bir ödeme duvarı özelliği geliştiriyor. Sistemin tam olarak nasıl çalışacağı net olmasa da, bu, içerik oluşturucuların doğrudan kâr elde etmelerine yardımcı olacak. Kaynaklara göre sosyal ağ, düşük ödemelerle ilgili şikayetler üzerine Yaratıcı Fonunu yenilemeyi de düşünüyor.  Fon ayrıca, yakın zamanda artırılan 10 dakikalık sınırı iyi kullanan daha uzun videolar üreten kullanıcıları da ödüllendirebilir.

TikTok bazı içerikler için ödeme talep edebilir

TikTok, Engadget’e yaptığı açıklamada, sözde planlar hakkında doğrudan yorum yapmadı, ancak hizmeti yaratıcılar için “değerli ve ödüllendirici” hale getirmek için yeni yollar bulmaya “kararlı” olduğunu söyledi. Ödeme duvarının ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil, ancak gözden geçirilmiş İçerik Oluşturucu Fonu Mart ayında başlayabilir. Şirketin Brezilya ve Fransa’da yeni finansman sistemini test ettiği bildiriliyor. Platform kısa video formatı sayesinde tüm sosyal medya platformlarını geride bırakan bir performans sergiledi. Bu noktadan sonra da büyümeye devam etmeyi planlayan platform içerik oluşturucularına daha fazla para kazandırarak bu noktada aktif adımlar atıyor.

Şimdilik Apple’ın planlarında yok! Biraz daha beklemek gerekiyor