TikTok Youtube ve Instagram’a meydan okuyor!

TikTok, verilerini açmaya başlıyor

Son dönemin popüler sosyal medya uygulaması TikTok, yeni güncellemeleri ile diğer sosyal medya platformlarıyla rekabet etmeye hazırlanıyor. İşte konunun tüm detayları.

TikTok Youtube ve Instagram’a meydan okuyor! Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Yayınlandığı dönemde 60 saniyelik videolarla adından söz ettiren platform, geçtiğimiz aylarda yaptığı yeni güncellemeyle maksimum video süresini 3 dakikaya çıkardı. Şimdi ise yeni bir karar veren TikTok, video süresi için ciddi bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

TikTok kullanıcıları artık filmleri ve TV şovlarını etiketleyebilecek

TikTok tarafından Techcrunch’a yapılan açıklamaya göre şirket, maksimum video süresini 10 dakikaya çıkarmayı hedefliyor. Bu özellik sayesinde TikTok, kullanıcılarının videoları daha uzun süre izlemesine olanak sağlayacak. Şirket tarafından birkaç aydır denenen bu özellik, bazı kullanıcılara sunulmaya başlandı.

TikTok, RT ve Sputnik'i engelledi

TikTok tarafından yapılan açıklamada, bunun içerik üreticilerinin takipçileriyle etkileşimini artıracağına işaret edildi. Bu sayede takipçiler içerik üreticilerinden daha detaylı bilgi alabilecekler. Ayrıca TikTok, bu şekilde içerik üreticilerinin platformda daha yaratıcı içerikler yayınlayacağını düşünüyor.

TikTok Youtube ve Instagram’a meydan okuyor!

Şirket bugüne kadar video sürelerinde büyük değişiklikler yaptı. İlk başta, şirket 15 saniyelik bir zaman aşımı önerdi. Bu sürenin ardından yeni güncellemeler ile maksimum video süresi 60 saniyeye çıkarıldı. Geçtiğimiz aylarda 1 dakikalık süre 3 dakikaya çıkarıldı. Bu durum bazı kullanıcıların kafasında soru işareti oluşmasına neden oldu.

TikTok yasaklandı

Videolar özellikle YouTube gibi platformlarda genellikle uzundur ve bu uzun içeriklerden sıkılan kişiler daha kısa sürede öğrenmek ve eğlenmek için TikTok gibi platformlara başvururlar. Yeni özellik ile TikTok’un YouTube gibi uzun videolar paylaşan platformlara benzeyebileceğini söylemek yanlış olmaz.

Hepsiburada ’dan 12 Ay Vade Farksız Taksit Fırsatı