TikTok, paralı abonelik ile bir komedi dizisi başlatıyor

TikTok avatar özelliği

The Hollywood Reporter’a göre TikTok, yaratıcı Jericho Mencke tarafından sunulan bir komedi belgesel dizisi başlatmak için Pearpop ile güçlerini birleştiriyor. İşte detaylar.

İlk ikisi tüm TikTok kullanıcıları için ücretsiz olarak yayınlanırken, her biri 30 dakikalık sekiz bölümün tamamı sadeece 5 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Finding Jericho adlı dizide , Craigslist’ten bir palyaço gibi karakterlerle komedi röportajları yapılacak. Ana karakter Mencke ile birlikte Zack Bernstein ve Austin Sokol gibi bilinen isimler karşımıza çıkacak.

Geçen ay, TikTok, Ocak 2022’de hizmeti duyurduktan sonra, içerik oluşturucular için yalnızca davetiyeyle aylık Canlı abonelik aracını tanıttı. İçerik oluşturucuların abone rozetleri, özel ifadeler gibi avantajlarla “topluluklarını büyütmeye devam ederken kazançlarını artırmalarına” olanak tanıyacak. Bununla birlikte yalnızca abonelere özel sohbet sistemi de olacak.

TikTok, paralı abonelik ile bir komedi dizisi başlatıyor

2020’de TikTok, içerik oluşturucuları desteklemek için 200 milyon dolarlık bir fon duyurdu. Ancak abonelik hizmeti, kişiliklere daha doğrudan bir gelir akışı sağlıyor. Uygulama şu anda diğer sosyal medya platformları ile kıyaslandığında ciddi anlamda önde diyebiliriz. Şirket Instagram ve Facebook gibi rakipleri tamamen sollamış durumda ve lider konumunda. Instagram da bu başarının farkında ve kendi kısa video formatı olan Reels’ı sunarak bu rekabette kendine yer edinmeye çalışıyor. Ancak tüm çabalara rağmen hala birincilik koltuğuna oturabilmiş değil. Sosyal medya platformları arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor.

Sosyal medya yasası Google ve Meta tarafından tepkiyle karşılandı