TikTok, genç kullanıcılar için yaş kısıtlamalarını test ediyor

TikTok şifre kırma 2022 (Denendi çalışıyor)

TikTok, gençler için güvenlik özelliklerini güçlendirmeye yönelik bir hamle yapıyor. Şirket, uygulamasında bazı içerik türlerine yaş kısıtlaması getirmenin yollarını test etmeye başlıyor. İşte detaylar.

Çalışma henüz erken bir aşamada. TikTOk, genç kullanıcıları yetişkinlere yönelik içerikten veya diğer uygunsuz olabilecek videolardan korumak istiyor.  TikTok, diğer sosyal medya uygulamaları gibi, son zamanlarda özellikle çocuklar ve  gençler için kullanıcı güvenliğini nasıl ele aldığı konusunda artan bir incelemeyle karşı karşıya kaldı. Geçen sonbaharda bir Kongre oturumunda, şirketin Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Yardımcısı, “yaşa uygunluğuna dayalı içeriklerin” yeni yolları üzerinde çalışıldığını ifade etti.

TikTok, genç kullanıcılar için yaş kısıtlamalarını test ediyor

Uzun süredir pek başarılı olamayan hassas öneri algoritmasıyla tanınan şirket bu durumu düzelmeye çalışıyor. TikTok’un küresel sorun politikası lideri Tracy Elizabeth’e göre önerilen içerikleri sınıflandırabilecek özellikler gelecek. Muhabirlere verdiği bir brifing sırasında, “Sistem tamamen başlatıldığında, yetişkinlere yönelik temalar içerdiğini belirlediğimiz içerikler sınırlandırılabilecek” ifadeleri kullanıldı.

TikTok şu anda yaş kısıtlamaları için küçük bir test yapıyor olsa da, özelliklerin yaygın olarak kullanılabilir hale gelmesi biraz zaman alabilir. Şirket sözcüsü, bunların hala şekillenmekte olduğunu belirtti. Bu özelliklerin dışında TikTok, güncellenmiş bir topluluk yönergelerini de paylaştı. Şirket, yeme bozukluğu politikası kapsamında yasakladığı içerik türünü de genişletiyor. Yeni kurallar, aşırı kalori sayımı, kısa süreli oruç tutma, aşırı egzersiz ve diğer “potansiyel bir sorunun yeterince tanınmayan işaretleri” gibi “düzensiz beslenmeyi” teşvik eden videoları yasaklayacak.

Opel elektrikli otomobilde lider olmak istiyor: Fena bir rakip geliyor