TikTok için alarm zilleri çalıyor

TikTok, Hikayeler özelliğini test ediyor!

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan ve her geçen gün takipçi sayısını artırmaya devam eden TikTok’a kötü haber geldi.

TikTok için alarm zilleri çalıyor. TikTok hiç kuşkusuz dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından birisi. Her ne kadar sürekli ve düzenli olarak gerek siyasilerin gerekse de ailelerin tepkisini çekse de, yine de bu durum TikTok’un kullanıcı sayısına her gün yeni on binlerce kişi eklemesine engel olmuyor. Üstelik yeni kullanıcılar içerisinde 18 yaşından küçüklerin sayısının hiç de azımsanmayacak bir düzeyde olduğu da bilinen bir gerçek. İşte TikTok ile benzer bir tarza ve içerik paylaşımına sahip Douyin uygulamasının bu konuda attığı bir adım, benzer sorumluluğun TikTok tarafından da gösterilmesi gerektiği konuşmalarının başlamasına neden oldu.

TikTok akımı bakın bir okulda nelere sebep oldu

TikTok için alarm zilleri çalıyor

Yine Çin menşeili bir uygulama olan Douyin tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra uygulamayı kullanan 14 yaşın altındaki kullanıcılar, 6:00-22:00 saatleri arasında sadece 40 dakika online kalabilecekler. Bu kararın alınmasının ardındaki nedeni açıklayan şirket yetkilileri, 14 yaş altı kullanıcıların dünyayı daha fazla keşfetmeye ihtiyaçlarının bulunduğu ve gerçek hayattan kopmalarını istemediklerini dile getirdi.

Bu açıklama ise akla doğrudan TikTok’u getirdi. Ünlü sosyal medya platformu her ne kadar geçtiğimiz günlerde belirli yaş grupları için bazı kıstas ve kısıtlamalar getirdiyse de, kamuoyunda bu tedbirlerin yeterli olmadığı ve daha sert önemlerin alınması gerektiği yönünde fikir birliği bulunuyor. Çin’de yaklaşık 200 milyon kullanıcısı bulunan Duoyin’in bu hamlesi de TikTok’u zor durumda bırakabilir.

Netflix Britney Spears belgeselini tanıttı