TikTok banlamalarla karşı karşıya

TikTok, verilerini açmaya başlıyor

TikTok son dönemlerde bazı bölgelerde banlanması ile gündeme gelmişti. Şirket bu kapsamda şimdi ban yemeye devam edecek. İşte tüm detaylar.

Geçen hafta Senato onayını aldıktan sonra, Hükümet Cihazlarında TikTok uygulamasına Hayır Yasası artık gerçeğe daha yakın. Ukrayna için daha fazla fon tahsis edilmesine ve ABD çapındaki doğal afet kurtarma çabaları için 40 milyar dolar tahsis edilmesine ek olarak, genişleyen 4.155 sayfalık yasa tasarısı, mevcut uygulamayı devlete ait telefonlarda ve diğer cihazlarda kullanılmasını yasaklayacak hükümler içeriyor.

TikTok banlamalarla karşı karşıya

Bazı Cumhuriyetçi milletvekilleri TikTok’un ülke çapında yasaklanması için bastırırken, yine de çabalar şu an için yetersiz. Yasa kabul edilirse, Genel Hizmetler İdaresi ile Yönetim ve Bütçe Ofisine, TikTok’u devlete ait cihazlardan Şubat ayı ortasına kadar kaldırmak için yürütme kurumlarındaki personel için yönergeler oluşturma talimatı verilecek.

Yasa taslağı, kongre personelinin ve seçilmiş yetkililerin uygulamayı kullanmaya devam etmesine izin veriyor. Ayrıca kolluk görevlileri ve memurlar için bazı istisnalar da ortaya koyuyor. TikTok piyasaya sürüldüğü dönemden beri çok fazla dikkat çeken bir uygulama oldu. Bu kapsamda bazı ülkelerde dahi yasaklanan uygulama bazı uyarılar da aldı ancak hala tartışmalı içeriklere sahip olması ile gündeme gelmeye devam ediyor. Çocukları intihara meyilli içerikler ile karşı karşıya bıraktığı söylenen uygulama hala en çok uygulanan uygulamalar arasında ön sıralarda.

Activision Blizzard’dan Bored Ape’e sürpriz transfer