Avatar 2 Japon teknolojilerini bile geçti

AvatarAvatar sevenlere müjde! 2 Japon teknolojilerini bile geçti

Avatar 2, 13 yıllık bekleyişin ardından nihayet vizyona sürüldü ancak görünüşe göre film Japon teknolojilerini bile aşan bir performans sergiledi. İşte tüm detaylar.

Avatar The Way of the Water, Japonya’da en çok izlenen film olmayı başaramadı. The First Slam Dunk adlı bir anime basketbol filmi daha fazla ilgi gördü ancak ilginç olan kısım bu değil. Bloomberg’in bildirdiğine göre, ülkedeki birden fazla sinema salonu teknik sorunlar bildirdi ve Japonya’nın merkezindeki bir sinema 48 fps kare hızını geleneksel 24 fps’ye düşürmek zorunda kaldı. Hayranların bazı gösterimlerden geri çevrildiği ve geri ödeme yapıldığı bildirildi. Bazı tiyatro zincirleri sorun hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Avatar 2 Japon teknolojilerini bile geçti

En yeni projektörleri veya mevcut projektörlerin yükseltmelerini gerektirdiğinden, pek çok sinema salonu yüksek kare hızlı (HFR) 48 fps oynatmayı desteklemez. Normalde sinema salonları hangi formatları oynatabileceklerini bilir ve buna göre planlar. Ancak Avatar teknolojisi tüm bunların üstünde bir performans sergilemiş gibi görünüyor diyebiliriz. Zira Japon sinema salonları dahi filmi oynatmakta sorunlar yaşadı.

Avatar: The Way of the Water, 2D 48 fps, 3D 48 fps ve normal 24 fps dahil olmak üzere birçok formatta mevcut. 48 fps sürümünü görürseniz, diyalog ve daha yavaş sahneler 24 fps’ye düşürülürken yalnızca aksiyon sekansları için HFR teknolojisini kullanır. Bu kapsamda gelişmiş bir teknolojiye sahip olan film Japon sinema salonlarında bazı sorunlar ile karşılaştı.

 

Activision Blizzard’dan Bored Ape’e sürpriz transfer