TikTok, çoğu ABD federal hükümet cihazında yasaklanacak

TikTOk CEO'su uygulamasını savundu

Milletvekilleri 1,7 trilyon dolarlık bir harcama tasarısını kabul ettikten sonra TikTok, federal hükümet tarafından çıkarılan neredeyse tüm cihazlarda yasaklanacak. İşte tüm detaylar.

Yetkililer, Senato’nun geçen hafta oybirliğiyle onayladığı Devlet Cihazlarında TikTok’a Hayır Yasası’nı 4.155 sayfalık çok amaçlı yasa tasarısına sıkıştırdı. Son dönemlerde TikTok bir çok bölgede yasaklamalar ile karşı karşıya kaldı. Bu kapsamda platform sorunlar üstüne sorun yaşamaya devam ediyor. Şimdi de ABD federal hükümetinde benzer sorunlar karşımıza çıktı. Senato, 22 Aralık’ta tasarıyı kabul etmek için 68’e karşı 29 oy kullandı. Meclis Cuma günü 225’e karşı 201 oyla onayladı. Aynı gün, Başkan Joe Biden, torba yasa tasarısı masasına gelene kadar kapanmayı önlemek için hükümete bir hafta daha fon sağlayan geçici bir yasa tasarısını imzaladı. Bugün, Başkan Biden yasa tasarısını imzaladı.

Milletvekilleri 1,7 trilyon dolarlık bir harcama tasarısını kabul ettikten sonra TikTok, federal hükümet tarafından çıkarılan neredeyse tüm cihazlarda yasaklanacak. İşte tüm detaylar.

Mevzuat, Biden yönetiminin TikTok’u Şubat ortasına kadar devlet cihazlarından kaldırmak için kurallar oluşturmasını gerektiriyor. Tasarı, seçilmiş yetkililer, kongre personeli, kolluk kuvvetleri ve diğer yetkililer için istisnalar belirledi. Ancak Temsilciler Meclisi, sahibi olduğu ve yönettiği cihazlarda ayrı ayrı platformu yasakladı. Bu ayın başlarında FBI Direktörü Chris Wray, Çin’in uygulamayı (Pekin merkezli ByteDance şirketine ait) kullanıcılar hakkında veri toplamak için kullanabileceği konusunda uyardı. Son birkaç hafta da dahil olmak üzere ABD’de TikTok’u tamamen yasaklamak için bazı girişimlerde bulunuldu. Georgia, Güney Dakota, Maryland ve Teksas dahil olmak üzere birçok eyalet platformu hükümet cihazlarında yasakladı. Indiana, güvenlik ve çocuk güvenliği sorunları nedeniyle TikTok’a dava açtı. Platform, ABD’li milletvekillerinin uygulamanın casusluk amacıyla kullanılabileceğine dair endişelerini gidermeye çalıştı.

The Witcher: Blood Origin yıldızları “garip” seks sahneleri hakkında konuştu