TikTok’un Korktuğu Başına Geldi; Yasak Kapıda

tiktok

TikTok’un korktuğu başına geldi. TikTok’un ABD’de yasaklanmasını öngören yasa tasarısı Joe Biden tarafından da imzalandı ve yürürlüğe girdi.

Haftalardır internet dünyasının gündeminden düşmeyen TikTok yasağı, bugüne kadar bir ihtimalden ibaretti. Ancak bugün itibarıyla artık bu yasak yasal bir zemine oturtuldu ve adım adım gerçekleşmesi için düğmeye basıldı. Popüler uygulamanın arkasındaki şirket olan ByteDance’in haftalardır engellemeye çalıştığı bu yasak, önce ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti, sonra Senato’da onaylandı, son olarak da ABD Başkanı Joe Biden’ın masasına geldi. Aylar önce bir açıklama yaparak eğer bu yasa tasarısı önüne gelirse imzalayacağını söyleyen Biden, sözünde durdu ve bu yasa tasarısını imzaladı.

TikTok'u yasaklayabilecek yasa tasarısı!

Böylece TikTok yasağının önünü açan yasa yürürlüğe girmiş oldu. Ancak bu durum popüler uygulamanın hemen yasaklanacağı anlamına gelmiyor. Çünkü ABD, ByteDance’e dokuz ay mühlet verdi. Eğer ByteDance belirlenen bu süre içerisinde uygulamayı ABD merkezli bir şirkete devretmezse, uygulama ABD’de tamamen yasaklanacak.

Analistlere göre ByteDance’in uygulamayı ABD’li bir şirkete satmaktan başka çaresi kalmayabilir. Zira ABD gibi önemli bir pazarda uygulamanın yasaklanması, ByteDance için büyük bir düşüşün fitilini ateşleyecektir. Şirket böylesine büyük bir değer kaybı yaşamaktansa, uygulamayı yüksek bir rakama ABD’li bir şirkete satmayı tercih edebilir. En azından kağıt üstünde tek mantıklı hamle bu gibi görünüyor. Ancak tabii işin içinde Çin ile ABD arasındaki ekonomik savaş da olduğu için ByteDance’in tek önceliği finansal çıkarları olmayabilir. Neticede ABD’nin iddiası bunun Çin hükumeti tarafından desteklenen bir şirket olduğu yönünde.

Fallout Satışlarındaki Patlama Büyüyerek Devam Ediyor