THY Kazakistan’a özel sefer tahsil ediyor

THY Kazakistan'a özel sefer tahlil ediyor

Kazakistan’da yaşanan olaylar bir süredir tüm dünyanın gündeminde. Yaşanan olayların neticesinde THY Kazakistan’a özel sefer düzenleyecek. İşte detaylar.

THY Kazakistan’da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı, Türkistan ve Aktav seferlerinin iptal edildiği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. 9 Ocak’a kadar iptal edilen bu seferler hakkında ise şimdi yeni bir gelişme var. Uçuşların durdurulmasının ardından bazı olumsuz gelişmeler de yaşandı. Almatı’da yatı görevinde olan hem THY’nin hem de diğer Türk hava yolu şirketlerinin yaklaşık 75 uçuş personeli ülkede mahsur kaldı. Şimdi ise ekiplerin Türkiye’ye geri getirilmesi için özel bir tahliye seferi planlanıyor.

THY Kazakistan'a özel sefer tahlil ediyor

Uçuş kodu TK6902 olan THY uçağı gerekli izinlerin alınmasının ardından bu akşam İstanbul’dan Almatı’ya hareket edeceği duyuruldu. Tahliye seferinin ardından mahsur kalan personeller Türkiye’ye tahliye edilecek. Söz konusu uçağın yarın Türkiye saatiyle 13.40 civarında İstanbul’a varması bekleniyor. Kazakistan son dönemlerde oldukça karışık bir halde. Ülkede artan petrol zamlarının ardından bir ayaklanma çıkmıştı. Sokaklara dökülen halk protestolarına devam etti. Bunların neticesinde de hükümet istifa etti. Hal böyle olunca ülkenin karışık bir halde olduğunu belirtmeye gerek yok. O derece ki Kazakistan Rusya’dan yardım talebinde bulundu. Ayrıca Nur-Sultan’da bulunan 4’ü kabin, 2’si kokpit çalışanı 6 THY uçuş görevlisi için  THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın talimatıyla gerekli işlemler yapılacak. Söz konusu çalışanlar için gerekli tüm tahliye imkanlarının da değerlendirildiği belirtildi.

Samsung CES 2022’de, çıkaracağı yeni teknoloji hakkında bilgi verdi