THY Uçuşlar ne zaman başlıyor? İşte resmi açıklama!

THY Uçuşlar ne zaman başlıyor

Koronavirüs sonrası iptal eden uçuşlar için bugün resmi açıklama geldi. Peki, THY Uçuşlar ne zaman başlıyor? İşte resmi açıklama!

Tüm dünyaya örnek bir pandemi yönetme dersi veren Türkiye, bu süreçte tüm önlemleri alması ile dikkat çekmişti. Koronavirüs ile mücadelede ilk etapta tüm iç ve dış uçuları iptal ederek salgının hem diğer ülkelerden gelmesini hem de ülke içinde yayılmasını engelleyen bu kararlar artık normalleşme süreci ile biraz esnetilecek gibi görünüyor. Bugün yapılan açıklamalar ile uçuşların ne zaman başlayacağı da belli oldu. Peki, THY Uçuşlar ne zaman başlıyor? İşte resmi açıklama!

THY Uçuşlar ne zaman başlıyor?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu başkanı İlker Aycı; Türk Hava Yolları iç hat seferlerinin 4 Haziran 2020 ve Türk Hava Yolları dış hat seferlerinin 10 Haziran 2020 tarihinde başlayacağını açıkladı.

THY 19 Mayıs Tarihi Yolculuk Bileti nasıl oluşturulur? #TarihiYolculuk

Ancak bu uçuşlarda bazı koşullarda bulunacak. Bu koşullar arasında; seferlerde yolcuların beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmaması dikkat çekiyor. Ayrıca, 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.

Dış uçuşlar hangi ülkeleri kapsıyor?

Açıklanan bilgilere göre, Haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Bu noktalar; Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv seferlerini icra etmeyi planlıyor.

THY Uçuşlar ne zaman başlıyor

Uçuşlar sırasında alınacak tedbirler arasında orta koltukların boş bırakılması şimdilik netlik kazanmış değil. Ancak tahminlerimize göre; uçuş öncesi her yolcunun ateşi ölçülecek ve bir rahatsızlığının olup olmadığı sorulup öyle uçağa alınacak. Aksi durumda kapalı ve aynı havanın sadece döndürdüğü bir ortamda virüs çok kolay bir şekilde uçaktaki herkese bulaşabilir. Ayrıca alınacak önlemler arasında uçakta maske ve eldiven kullanımının zorunlu olabileceği de yer alıyor.

Uçuşların açılması ile normalleşme sürecinde büyük bir adım atılacak. Umarız tüm önlemler alınır ve vatandaşlarımız bu önlemlere harfi harfine uyar.