THY ve otobüsler seferlere başlıyor: İşte detaylı tarihler!

ulaşım sektörü zam haberleri

Gelen güzel haberlere göre çok yakın bir zamanda, THY ve otobüsler seferlere başlıyor. Birçok kişinin ulaşım sektörüne zar zor ulaşabildiği şu günlerde, önemli kararlar alınıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında askıya alınan THY ve otobüsler seferlere başlıyor. Hayatın adeta durma noktasına geldiği salgın nedeniyle birçok kişi başka şehirlerde mahsur kalmıştı. Özellikle de havayolu ulaşımının çok ciddi şekilde etkilendiği süreç, her şeyi bitirme noktasına getirdi. Basit bir örnek vermek gerekirse Türkiye’nin en büyük havayolu taşımacılığı şirketi olan Türk Hava Yolları, yalnızca tahliye uçuşları yapabildi.

Şehirlerarası yolculuk yakında yeniden başlayacak

Salgından hemen sonra bildiğiniz üzere çok geniş kapsamlı önlemler alındı. Bu önlemlerden bazıları hayatı felç etme noktasına getirirken, kimileri bir miktar da olsa idare edilebilir düzeydeydi. Ancak birçok insanın başka şehirlerde mahsur kalması, mağduriyet yarattı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, ulaşım yasağının kalkacağı belirtildi.

THY ve otobüsler seferlere başlıyor

Otobüs firmaları, ilk sefer yapanlar arasında yerini alacak. Pamukkale Turizm, Metro Turizm, Kamil Koç, Ulusoy firmaları 4 Haziran 2020 tarihi ile birlikte, seferlerini başlatıyor. Böylece şehirler arası yolculuk mümkün hale gelecek. Bazıları otobüsle yurtdışına yolculuk yapmak istese bile, onların Temmuz başına kadar beklemesi gerekiyor. Şehirler arası yolculuk konusunda ise, yasaklı büyükşehirler dışında herhangi bir sorun bulunmuyor. Sadece vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan HES uygulamasına uyuması gerekiyor.

Orta seviye akıllı telefon Realme 6S duyuruldu !

HES kodu oluşturmayanlar ne yazık ki yolculuk yapamayacak. Bu nedenle bir an önce uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Şimdi de gelelim Türk Hava Yolları’na. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre; Haziran ayının ortalarından itibaren uçuşlar başlayacak. Ancak kesin olması açısından Temmuzun ilk haftası işaret ediliyor. Sizce otobüs ve uçak seferlerinin başlaması için henüz erken mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.