THY’nin Yeni Uçuş Noktası Açıklandı

csm A330 200 GE AIRBUS V10 300dpi 963a61aa6d

Türkiye’nin en büyük marklarından olan Türk Hava Yolları yeni uçuş noktasını açıkladı. THY yaptığı açıklama ile tatil adasına seferlerinin haftada 6 kez olmak üzere başladığını duyurdu. Seferler Airbus uçakları ile düzenlenecek.

Ülkemizinde dünya çapındaki en büyük markası olan ve dünya çapında en çok noktaya uçan havayolu olan Türk Hava Yolları yeni uçuş noktasını açıkladı. Hint Okyanusu’nda bulunan bir ada devletine başlayan seferler sayesinde THY yeni bir uçuş noktasına daha kavuştu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleşecek olan uçuş Hint Okyanusu’ndaki Seyşeller Cumhuriyeti’ne düzenlenecek. 115’in üzerinde adadan oluşan ülkede seferler en büyük ada olan Seyşeller’e düzenlenecek.  1500’lü yıllarda Portekizliler tarafından bulunduğu düşünülen tatil cenneti bağımsız bir hükümete ve cumhuriyet yönetim şekline sahip. Bir tatil cenneti olan adanın ekonomisi turizim ve tarıma dayalı.

Türk Hava Yolları’nın Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri karşılıklı olarak gerçekleştireceği seferleri sayesinde İstanbul’dan Seyşellerê hiçbir aktarma yapmadan ulaşmak mümkün olacak. Fransız uçak üreticisi Airbus tarafından üretilen uçakların kullanacağı seferde çoğunlukla Airbus A330 kullanılacak.

thy

Airbus ailesinin yüksek kapasiteli, orta ve uzun menzilli uçağı olan A330, yakıt ikmali yapmadan 13.450 km gidebilmekte. Saatte en fazla 916 km hıza ulaşabilen uçak ilk olarak 1994 yılında kullanılmaya başladı. TK-748 sefer sayısı ile gerçekleşen ilk uçuş Atatürk Havalimanı’ndan saat 01.15’te havalandı. İlk uçuşa THY Yönetim Kurulu Üyeleri Ogün Şanlıer, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Ali Serdar Yakut, Basın Müşaviri Yahya Üstün ve basın mensupları katıldı.

Toplam 7 saat 45 dakika süren uçuş için Türk Hava Yolları tarafından istenen ücret ise 556 Euro’dan başlıyor.

İsviçre’de Devlet Bitcoin Satacak