Uçuşlar 5G yüzünden iptal ediliyor: Kaza endişesi var

elektrikli uçaklar

Uçuşlar 5G yüzünden iptal ediliyor ve bu durum büyük mağduriyete neden oluyor. Özellikle son dönemlerde buna benzer haberleri daha fazla görmeye başladık.

Gelen son detaylara göre uçuşlar 5G yüzünden kısıtlanıyor. Bugüne kadar genellikle salgın nedeniyle birçok uçuş ertelendi. Fakat bu sefer işler biraz daha farklı. Bazıları ilk etapta 5G hakkında hastalığı yayıyor ifadelerini kullansa bile yine de bu pek doğru değildi. Ancak uçak ve bazı araçların mekanizmasını bozduğu söylenen 5G büyük sorunlar yaratıyor.

Gelen son detaylara göre Air India ve Emirates gibi dev havayolu şirketleri 5G istasyonları yüzünden uçuşlarını iptal etti. ABD hükümeti ise bu teknoloji konusunda son derece ısrarcı. Özellikle Huawei markasının bu alanda ön plana çıkmaya başlaması ABD’yi endişelendirdi. Şimdi ise aradaki fark kapatılmak isteniyor.

Uçuşlar 5G yüzünden aksıyor

ABD çok hızlı bir şekilde ülkenin birçok bölgesine 5G istasyonları kuruyor. Bunlardan bir kısmı havayolu yakınlarında kuruldu. Böylece uçaklarda yaşanabilecek kazalar tetiklenmiş oldu. Havayolu şirketleri 5G nedeniyle bazı kazalar yaşanma ihtimali olduğunu düşünüyor.

Uçuşlar 5G yüzünden

5G istasyonlarının kurulumu ve ticari endişeler nedeniyle dev havayolu markaları uçuşları iptal etti. Böylece ABD’ye gitmek isteyen yolcular mağduriyet yaşadı. Özellikle Boeing marka uçaklarda 5G sinyallerinin büyük etki yarattığı ifade ediliyor. Uçuşlar 5G yüzünden iptal edildi ve bunun tek sorumlusu olarak yeni teknoloji gösterildi.

Vivo T1 5G küresel çapta satışa sunuluyor: Beklenti çok büyük

Aslına bakacak olursak havayolu şirketlerini anlayışla karşılamak gerekiyor. Herhangi bir kaza durumunda güvenilirlikleri büyük ölçüde tehlikeye girecektir. Hiçbir havayolu şirketi böyle bir risk almak istemiyor. 5G teknolojisinin uçak mekanizmalarını hangi ölçüde etkileyeceği önümüzdeki aylarda netleşecek.