Mercedes araçları yangın riski ile karşı karşıya: Geri çağırıyorlar

Mercedes Benz VISION EQXX EV 3 2

Mercedes araçları yangın riski ile karşı karşıya. Özellikle son dönemlerde bu tür problemlerin daha fazla görüldüğünü söyleyebiliriz. Bu seferki arıza nedeniyle yangın çıkma ihtimali bile var.

Dünyanın en çok kullanılan Mercedes araçları yangın riski nedeniyle geri çağırılıyor. Alman otomotiv devi önemli ve riskli bazı arızaların tespit edildiğini söyledi. Yaşanan bu problemler nedeniyle 800 binden fazla aracın geri çağrıldığı ifade ediliyor. Şirket sürücülerin araçlarını mümkün olduğunca kullanmamalarını önerdi.

Otomotiv markalarında geri çağırma bu aralar çok popüler hale geldi. Çip krizi nedeniyle araçlarda bazı tuhaf sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle geri çağırma vakalarında artış yaşandığını söyleyebiliriz. Ancak Mercedes tarafından yapılan çağrı biraz endişe yarattı. Şirket yangın riski olduğunu söyledi.

Mercedes araçları yangın riski taşıyor

Mercedes tarafından yapılan açıklamalara göre Ocak 2017 ile 2021 arasında üretilen SUV GLE, GLS, GLC ve G-Serisi modeller risk altında. Ayrıca yine şirket tarafından yapılan açıklamalarda C, E ve S-sınıfı dizel model serileri hakkında uyarı yapıldı. Bu araçlardaki su pompalarında arıza bulunduğu ifade ediliyor.

Mercedes araçları yangın riski

Ortaya çıkan son detaylara göre 800 binden fazla aracın yaklaşık olarak 240 bin tanesi Almanya’da yer alıyor. Soğutma sistemi nedeniyle yaşanan bu problem ne yazık ki yangınlara bile neden olabilir. Böyle bir durumda hem sürücü hem de yolcular ağır yaralanma veya ölüm vakaları ile karşı karşıya kalabilir.

Telefonunuzu otomobil anahtarı olarak kullanmaya hazır mısınız ?

Mercedes araçları yangın riski nedeniyle geri çağrılırken önemli bir hatırlatma yapıldı. Mevcut pandemi şartları nedeniyle yedek parça süreçlerinde bazı aksaklıklar yaşanma ihtimali olduğu söyleniyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.