THY uçuşları ne zaman başlıyor? Bilet paraları iade edilecek mi?

thy uçuşları

Pandemi nedeniyle Mart ayında iptal olan THY hatları, normalleşmenin başlamasıyla yeniden açılmaya başlıyor. Peki hangi hat ne zaman açılacak ve daha önce iptal edilen uçuşların bilet paraları iade edilecek mi?

THY uçuşları için yeniden başlama zamanı tüm Türkiye’nin merak konusu. Hava yolları çok sınırlı sayıda hattı uçuşlara açtılar ancak tam kapasiteyle uçuşlar henüz başlamadı.

THY uçuşları ne zaman başlayacak?

İç hat uçuşlarına başlayan Türk Hava Yolları için yurt dışı uçuşlarının ne zaman başlayacağı hala merak konusu. Türk Hava Yolları yöneticileri, yurt dışı uçuşlarında hatları açmak için bazı kriterler aradıklarının altını çiziyor. Buna göre, ilgili ülkenin Türkiye’ye uçuş yasağı koymaması, Türkiye’nin o ülkeye uçuş yasağını kaldırması ve söz konusu ülkenin pandemiyle mücadeledeki başarısı göz önüne alınacak. Pandemi önlemleri konusunda başarılı ve bilinçli olmayan ülkelere yolcu taşınması veya ülkemize yolcu getirilmesi istenilen bir durum değil.

Bu aşamada pandeminin merkezi konumunda olan ABD / New York şehrine uçuşların da Ağustos ortasına veya Eylül ayına sarkması söz konusu.

thy uçuşları

THY’nin bilet paralarını iade edemiyor olması da tartışmaların gündeminde yer alıyor. Şirketin, çalışmadan geçen üç ay ve sonrasında yaşanan düşük kapasiteli uçuşları nedeniyle nakit sıkıntısı çektiğine dair iddialar yer alıyor. THY satılan biletlere nakit geri ödeme yapamayacağının altını çiziyor ancak biletleri, uçuşların açıldığı dönemler için istenilen bir destinasyonda kullanmak üzere değiştireceklerini hatırlatıyor. Diğer bir deyişle, bilet parasının iade olmasını bekleyen yolcular için haberler pek iyi değil.

NETFLIX,  CURSED ’ın fragmanını paylaştı

Dünyada tüm hava yolları pandemi nedeniyle ağır bir kriz yaşıyor. Türkiye’de de resmi bir açıklama olmamasına rağmen, bazı yorumcular kulis bilgisi olarak Almanyanın hava yolu şirketi Lufthansa ile THY’nin ortaklık kurabileceğini dile getiriyorlar. Bu şekilde iki şirketin, rakipleri karşısında güçlü bir avantaj elde edip krizden güçlenerek çıkmaları mümkün olabilecek.