‘Ekibin büyük kısmı yeni Witcher üzerinde çalışıyor’

123 42

CD Projekt Red, The Witcher 4 projesine odaklandı. 2024’te geliştirme ekibi daha da büyüyecek.

The Witcher 4‘ün yolda olduğunu duymayan kalmadı. Serinin 4. oyunu olsa da resmi ismi daha farklı olabilir. Şimdilik The Witcher 4 olarak adlandırılıyor. Haberimize gelecek olursak CD Projekt Red’in CFO’su Piotr Nielubowicz şirketin mali kazancını açıkladığı videosunda, “Geliştirme ekibimizin büyük kısmı yeni Witcher üçlemesinin ilk oyunu olan Polaris üzerinde çalışıyor” dedi. CEO Adam Kicinski de geliştirme ekibinin 330 kişiden oluştuğunu ve bu sayının gelcek yılın ortasına kadar 400’e çıkmasını beklediğini ifade etti.

The Witcher 4 veya kod adıyla Polaris projesi geçtiğimiz sene ekim ayında duyuruldu. Polaris’in çıkışını takiben 6 sene içinde yeni üçlemenin diğer oyunları da piyasaya sürülecek.

The Witcher 4

Kısa süre önce Witcher’ın resmi Twitter veya yeni adıyla X sayfasında mod editörü geliştirildiği açıklandı. Sadece PC’ye gelecek olan editör sayesinde kullanıcılar mevcut görevler üzerinde değişiklikler yapabilecek veya tamamen yeni içerik oluşturabilecekler. Aslında mod geliştiriciler tarafından yayınlanan birçok mod ve yeni görev var. Fakat resmi mod editörü işleri daha da kolaylaştıracak. The Witcher 3‘ün mod editörü gelecek sene içinde yayınlanacak.

Mod desteği oyunların uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Mesela buna örnek olarak Skyrim’i verebiliriz. Çıkmasının üzerinden 12 geçti, ancak oyun çeşitli modlarla güncel tutuluyor ve halen oynanıyor. Hatta Skyrim için yapılan modlardan bazıları tek başına oyun haline geldi. Herkesin çok iyi bildiği Counter-Strike, Half-Life moduydu. Aslında CD Projekt hazırladığı mod editörüyle The Witcher 3’ün daha uzun ömürlü olmasını da amaçlıyor diyebiliriz.

Rapor: Samsung, LG’nin üretim tesisini satın almak istiyor