Rapor: Samsung, LG’nin üretim tesisini satın almak istiyor

123 4

Üreticiler arasında büyük rekabet yaşanıyor. Samsung pazarda daha çok söz sahibi olmak için önemli bir adım attı.

Koreli Dealsite sitesinin haberine göre Samsung, Çinli ekran üreticisi CSOT araclığıyla LG Display’in (LGD) Guangzhou’daki LCD üretim tesisini almak istiyor. Bu gelişmenin arkasında ise Çinli diğer bir üretici olan BOE var. Çünkü BOE’nin de LGD’nin tesisini almak için harekete geçtiği, Samsung’un da rakibini kontrol altında tutmak için devreye girdiği vurgulanıyor.

Aslında LG’nin tesisini Skyworth isimli ev aletleri üreten ve satan bir şirket satın alacaktı. Fakat satış iptal edildi. Her iki firmanın da anlaşmaya varamadığı belirtiliyor. Skyworth’ten sonra CSOT ve BOE tesisin peşine düştü. Samsung Display, CSOT’un %10.38 hissesine sahip. Kaynaklar, CSOT’un tesisi alması için Güney Koreli dev tarafından desteklediğini belirtiyor. LGD Guangzhou tesisinin müşterileri arasında Sony dahil olmak üzere oldukça büyük markalar var. Aslında bu fabrika müşterileri ve yüksek üretim kapasitesiyle de oldukça avantajlı.

samsung

İsmini vermeyen bir yetkili yaptığı açıklamada, “BOE, LCD pazarında lider durumda. Liderliğini korumak için LG’nin tesisini almaya çalışıyor. Fakat Samsung, CSOT aracılığıyla bunu engellemek istiyor. Samsung lehine olacak bir durum, pazarda dengelerin değişmesine neden olabilir. BOE bunun farkında” dedi.

BOE’nin iPhone 15 serisi için temmuz veya ağustos civarında OLED panel üretimine başlaması bekleniyordu. Fakat BOE, panelin kalite sorunları nedeniyle Apple’dan geçerli izni alamamıştı. ETNews’in haberine göreyse şirket sonunda onayı aldı ve iPhone 15 için OLED üretiminine başladı. Çinli tedarikçinin yıl sonuna kadar 2 milyon panel sevk etmesi bekleniyor. Ayrıca Apple’ın BOE’ye iPhone 15 Plus için de onay vereceği tahmin ediliyor.

Fallout dizisinden beklenen görseller geldi