Witcher 1’deki Bazı İçerikler Remake Oyunda Olmayacak

witcher remake

Geliştirme aşamasında olan Witcher 1 Remake hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Yapımcı stüdyonun en yetkili ismi bakın neler dedi.

The Witcher Remake veya diğer adıyla Witcher 1 Remake, 2022’nin ekim ayında duyuruldu. Oyun, CD Projekt Red’in eski çalışanları tarafından kurulan Fool’s Theory isimli stüdyo tarafından geliştiriliyor. Stüdyonun CEO’su ise Witcher 2 ve 3’ün yapımcı kadrosunda bulunan Jakub Rokosz. Geçtiğimiz günlerde Jakub Rokosz, Edge dergisine Witcher 1 Remake’te neler yapmayı planladıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rokosz, orijinal oyunda modası geçmiş eski içeriklerin ve mekaniklerin yer aldığını, bu içerikleri analiz edeceklerini vurguladı. Rokosz şunları söyledi: “İlk oyunun geliştirilmesinde yer almamak beni her zaman rahatsız etti. Ona hak ettiği değeri vermek için elime şans geçti. Oyundaki kötü bölümlerin, modası geçmiş ve günümüzde sıkıcı olacak mekaniklerin gerçekçi analizine ihtiyacımız var. Bununla birlikte Witcher 1’in korunması gereken, harika ve temel unsur dediğimiz kısımlarını da öne çıkarmamız gerekiyor.”

witcher 1

Özetle remake oyun, Witcher 1’in sıkıcı ve eskimiş kısımlarından arınmış olacak. Tabii ki hangi içeriklerin olacağını zamanla öğrenebiliriz. The Witcher Remake, Witcher 4’ten sonra piyasaya sürülecek. Oyunun çıkmasına daha uzun zaman var.

Witcher 4‘ten söz açılmışken CD Projekt Red’in CFO’su Piotr Nielubowicz şirketin mali kazancını açıkladığı videosunda, “Geliştirme ekibimizin büyük kısmı yeni Witcher üçlemesinin ilk oyunu olan Polaris üzerinde çalışıyor” dedi. CEO Adam Kicinski de geliştirme ekibinin 330 kişiden oluştuğunu ve bu sayının 2024’ün ortasına kadar 400’e çıkmasını beklediğini ifade etti. Witcher 4’ün çıkışını takiben 6 sene içinde yeni üçlemenin diğer oyunları da piyasaya sürülecek.

Resident Evil 4 Remake Yeni Bir Rekora İmza Attı