Silent Hill: Ascension’la ilgili iddialar gerçek değil

silent hill 2

Genvid Holdings’in CEO’su Jacob Navrok, Silent Hill: Ascension’ın geliştirilmesinde yapay zeka kullanıldığı söylentilerini kesin bir dille yalanladı.

Silent Hill: Ascension’ın geliştirilmesinde yapay zekadan yardım alındığı ve diyalogların yapay zeka tarafından yazıldığına yönelik bir takım iddialar vardı. Jacob Navrok Twitter’da ya da yeni adıyla X’teki mesajında iddiaları reddetti. Navrok, “Ascension’daki her cümle her kelime, Telltale oyunları, Pixar oyunları, God of War: Ragnarok, Resident Evil Village gibi projelerde çalışmış yazarlar tarafından hazırlandı. Oyunda 100 binden fazla kelime var ve hiçbiri LLM (Büyük dil modeli) veya yapay zeka tarafından yazılmadı. Oyundaki diyaloglar sektörde uzun soluklu çalışmış, hepsi birbirinden yetenekli insanlar tarafından oluşan ekibimiz tarafından yazıldı” açıklamasını yaptı.

silent hill

Konami’nin Silent Hill serisiyle ilgili planları ortaya çıktı. Şirketin yeni mali raporuna göre serinin diğer oyunları da Remake olarak geliştiriliyor. Raporda yer alan açıklamada, “SH serisinin Remake’leri ve yeni oyunları üzerinde özenle çalışıyoruz” ifadesi kullanılmış. Bu durum SH 1, 3 veya 4. oyun The Room’un Remake olabileceğini akıllara getirdi. Fakat Konami konuyla ilgili ekstra başka açıklama yapmadı.

SH2 Remake, Bloober Team isimli Polonyalı stüdyo tarafından geliştiriliyor. İddia edilenlere göre Team Silent’ten birkaç kişi SH2 Remake için danışmanlık yapmış. Bu kişilerin diğer Remake oyunlarında da danışman olarak görev aldığı söyleniyor.

SH2 Remake kısa süre önce Best Buy Kanada’nın sitesinde listelendi. Sitede oyun hakkında verilen bilgilerde ikonik Piramit Kafa karakterinin geri döndüğü ve oynanabilir özel hikayesinin olacağı yazıyordu. Bu durum Twitter’da Bobvids nickli kullanıcı tarafından fark edildi ve paylaşıldı. Piramit Kafa’nın oynanabilir karakter olacağı haberi kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı. Ancak Konami duruma müdahale etti. Konami, IGN’e yaptığı açıklamada bu bilginin yanlış olduğunu ve Best Buy’ın sitesinin de güncellendiğini belirtti. Geçtiğimiz sene Reddit ve birkaç platformda Konami’nin SH2 Remake’te hikayeyi biraz daha detaylandıracağına dair iddialar gündeme getirildi.

‘Ekibin büyük kısmı yeni Witcher üzerinde çalışıyor’