Yeni Witcher oyunu işten çıkarmalara neden oldu

Project Sirius

Yeni Witcher oyunu Project Sirius tekrardan yapılmaya başlandı. Fakat geliştirici stüdyo The Molasses Flood işten çıkarmalarla sarsıldı.

Geçtiğimiz günlerde The Witcher serisinin spin-off oyunu Project Sirius‘un yeniden geliştirilmeye başlandığı açıklanmıştı. Fakat bu taze başlangıç 29 kişinin işinin son verilmesine de neden oldu. CD Projekt Red sözcüsü Kotaku’ya yaptığı açıklamada, “Project Sirius değiştiği için geliştirici ekibin yapısı da değişti. Özellikle de The Molasses Flood tarafında. Amerika’dan 21, Polonya’dan 8 kişiyle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” dedi.

Haftalar önce fısıltı gazetesinde Project Sirius’un iptal edildiği söylentileri ileri sürüldü. CD Projekt Red’in finansal sebeplerden, oyunun istenen düzeyde olmamasından projeyi rafa kaldırdığı söyleniyordu. Fakat CD Projekt Red böyle bir şey olmadığını söyledi ve oyunun yapımına devam edeceğini açıkça belirtti. Şu anda bu projenin geliştirme sürecinden ise The Molasses Flood isimli oyun stüdyosu sorumlu. Fakat Project Sirius geliştirilmekte olan tek Witcher oyunu değil. Geçtiğimiz haftalarda “The Witcher serisinin bir sonraki bölümü” olacağı söylenen Project Polaris’le birlikte iki Witcher oyunu daha duyurulmuştu. Ayrıca yeni bir üçleme söz konusu ve bu yüzden iki oyunun daha yolda olduğu söyleniyor.

Project Sirius

Tüm bunlara ek olarak CD Projekt Red ilk oyunu yeniden yapmaya başladı. The Witcher Remake diyebileceğimiz projede Unreal Engine 5 kullanılacak. Böylece The Witcher 1’i oldukça etkileyici grafiklerle oynayabileceğiz. Dedikodulara göre remake’e orijinal oyunda olmayan birkaç özellik daha eklenecek. Fakat tam ayrıntılar belli değil. CD Projekt Red, The Witcher Remake için Fool’s Theory ile birlikte çalışıyor.

TSMC üretim kapasitesinin neredeyse çoğunu Apple’a ayırdı