Elon Musk: “Twitter maceram Tesla’ya yaradı”

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Twitter yüzünden tartışmalı bir figür haline gelen Elon Musk, iddia edilenin aksine Twitter macerasının Tesla’nın yararına olduğunu söyledi.

Bildiğiniz gibi 2022’nin en çok konuşulan olaylarından biri Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması oldu. Musk, 44 milyar dolarlık çılgın bir teklifle Twitter’ın sahibi olduğu olmasına ama bu anlaşmayla birlikte önemli bir yükün de altına girmiş oldu. Bir yandan kendisine yöneltilen eleştiri oklarından sıyrılmaya çalışan Musk, bir yandan da bu dev anlaşmanın mali yüküyle baş edebilmek için çeşitli hamleler yapmak zorunda kaldı. Musk’ın bu hamlelerinden biri de Tesla hisselerini satmak oldu. Ancak bu durum tahmin edileceği gibi yatırımcılar tarafından pek hoş karşılanmadı. Sonuç olarak 2022 sadece Musk için değil Tesla için de zorlu geçti.

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Ancak Elon Musk’a sorarsanız durum aslında tam tersi. Çünkü Musk tüm bu Twitter macerasının aslında Tesla’ya yaradığını düşünüyor. Twitter’ı satın almasının ardından ortaya çıkan eleştiriler yüzünden insanların Tesla markasından da soğuduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Musk, rakamların tam tersi bir tablo ortaya koyduğunu söyledi. Şu anda Tesla araçlarına olan talebin üretimin iki katı olduğunu söyleyen Musk, bu yüzden siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti. Musk, Tesla’nın bu yılın sonuna kadar 1.8 milyon aracı sahiplerine ulaştıracağını söyleyerek satışlar konusunda oldukça umutlu olduğunu gösterdi. Şirketin son çeyrekteki satış performansı da Musk’a onaylar nitelikte.

Ancak bu rakamlara rağmen Wall Street yatırımcıları Elon Musk ile aynı fikirde değil. Wall Street, Tesla Motors’a karşı temkinli yaklaşmaya devam ediyor. Bunun başlıca sebebi ise Musk’ın Twitter’da giriştiği tartışmanın gidişatından endişe duymaları. Yine de en azından şimdiye kadar ortaya çıkan tablo Tesla’nın şu ana kadar Twitter yüzünden yara almadığına işaret ediyor.

Oppo Reno 8T serisinin tanıtım tarihi kesinleşti