Elon Musk’ın Trump’a Destek Vermesi Tesla’ya Zarar Veriyor

Elon Musk, X'ın yapay zeka chatbot'unu bu hafta yayınlayacak

Elon Musk’ın Donald Trump’a açıkça destek vermesi, Avrupa’da pek hoş karşılanmadı. Bu tepkiler Tesla satışlarına etki etmeye başladı.

Tesla, Elon Musk’ın açık ara en başarılı girişimiydi. Twitter’ı satın almasıyla birlikte tartışmalı bir figüre dönüştüğü dönemde bile Musk’ın bir numaralı övünç kaynağı olarak yerini koruyordu. Sonuçta elektrikli otomobil sektörüne öncülük ederek gezegen için önemli bir katkı sağlamıştı. Ayrıca büyümesini sağladığı bu pazarda lider konumdaydı. Ancak Musk’ın kötü şöhreti bugün artık Tesla’ya da sıçramış durumda.

ABD’de özellikle belli bir kesimin Elon Musk’tan rahatsız olduğu için Tesla almaya yanaşmadığını geçtiğimiz haftalarda sizinle paylaşmıştık. Görünen o ki bu soğukluk ABD ile sınırlı değil. Avrupa’da da Musk’a karşı bir alerji oluşmaya başladığı görülüyor. Özellikle Musk’ın Amerikan başkanlık seçimlerinde açıkça Donald Trump’ı desteklemesinin, Avrupa’da da Tesla’ya kullanıcı kaybettirdiği söyleniyor.

Tesla uçan araba çalışmalarını

Avrupa’daki en büyük eczane zincirlerinden biri olan Rossman, bundan sonra kurumsal araçlarını alırken Tesla’nın araçlarını tercih etmeyeceğini açıkladı. Şirket bu kararın sebebi olarak ise Elon Musk’ın Donald Trump ile olan ilişkisini gösterdi. Özellikle Donald Trump’ın iklim değişikliğine dair açıklamaları Rossman yönetimini epey kızdırmış görünüyor. Elektrikli araç alanında faaliyet gösteren Musk’ın bu açıklamalara rağmen Trump’a destek vermesi, onun da kara listeye alınmasına sebep oldu.

Tesla’ya karşı alınan bu karar, bir şirketten gelmiş olduğu için bu haberlere temkinli yaklaşmak lazım. Bu tepkilerin kullanıcı nezdinde bir karşılığı olup olmadığını Avrupa’daki Tesla satışlarına bakarak göreceğiz. Burada kayda değer bir değişiklik görmek içinse henüz erken.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor