Tesla işe alacak birilerini bulmakta zorlanıyor

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Tesla ciddi bir personel sıkıntısıyla karşı karşıya. Şirket hem işe alacak birilerini bulmakta, hem de mevcut çalışanlarını elinde tutmakta zorlanıyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde Twitter’da yaşananlar, Elon Musk’ın yöneticilik tarzına dair soru işaretleri yarattı. Musk’ın çalışanlarına karşı sert bir tutum sergilemesi, eleştirileri beraberinde getirdi. Twitter’da yaşananların gündeme taşımasının ardından ortaya çıkan bilgiler, Musk’ın aslında elektrikli otomobil şirketi Tesla Motors’ta da benzer bir tutum sergilediğini ortaya çıkardı. Amerikalı otomobil üreticisinde yaşananlar Twitter kadar göz önünde olmasa da orada da işler karışmaya başlamış gibi görünüyor.

Wired tarafından paylaşılan bilgilere göre Tesla şu sıralar ciddi bir personel sıkıntısıyla karşı karşıya. Şirket işe alacak birilerini bulmakta zorlanıyor. Daha da kötüsü elindeki çalışanları da kalmaya ikna edemiyor.

Tesla insansı robotlarını

Amerikalı otomobil üreticisinin özellikle Berlin’de açtığı yeni fabrikasında ciddi bir personel sorunu olduğu söyleniyor. Berlin’de işe alma hedeflerini tutturamayan şirket, bu yüzden bu fabrikada ciddi sorunlar yaşıyor. Ancak şirketin personel sorunu Berlin fabrikası ile sınırlı kalmıyor. Dünya genelinde şirketteki boş pozisyonların sayısının bu yazdan beri iki katına çıktığı söyleniyor. Bu da şirketin sadece yeni çalışanlar bulmakta değil, mevcut çalışanlarını şirkette tutmakta da zorlandığını gözler önüne seriyor.

Hatırlarsanız Elon Musk bu yılın başında Berlin’deki fabrikada yaptığı konuşmada bu fabrikanın 2022’de yarım milyon otomobil üreteceğini söylemişti. Gelen son bilgilere bakılırsa, yaşanan personel sıkıntılar sebebiyle Berlin fabrikası bu hedefi tutturamayacak. 12 bin personelle çalışması planlanan fabrikada şu anda 7 binden az personel olduğu göz önüne alındığında bu çok da şaşırtıcı değil.

Tesla’nın Almanya’da işe alacak birilerini bulamamasının pek çok sebebi var. İlk olarak Almanya otomobil sektörü için en önemli ülkelerde biri. Bu yüzden buradaki otomobil sektörü çalışanlarının tercih edebileceği pek çok şirket bulunuyor. Uzmanlaşmış kişiler bu alternatiflerden birini seçerken çalışma şartları daha iyi Alman otomobil devlerine yöneliyor. Bir diğer sebep ise Almanya’da otomobil sektörü çalışanlarının büyük ölçüde sendikalaşmış olması. Bu sendikaların Tesla gibi çalışanlarına karşı sert bir tutum sergileyen şirketlere pek sıcak bakmaması da çalışanları şirketten uzak tutuyor.

Apple araba projesinde frene bastı