Tesla 1.8 Milyon Aracı Trafikten Çekmek Zorunda Kaldı

Tesla uçan araba çalışmalarını

Son dönemde finansal sıkıntılar ve işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen Tesla, bu kez de 1.8 milyon otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı.

Tesla, Elon Musk’ın açık ara en başarılı girişimiydi. Twitter’ı satın almasıyla birlikte tartışmalı bir figüre dönüştüğü dönemde bile Musk’ın bir numaralı övünç kaynağı olarak yerini koruyordu. Sonuçta elektrikli otomobil sektörüne öncülük ederek gezegen için önemli bir katkı sağlamıştı. Ayrıca büyümesini sağladığı bu pazarda lider konumdaydı. Ancak son dönemde bu durum tersine dönmeye başladı. Bir yandan Elon Musk’ın tartışma yaratan hamleleri, diğer yandan elektrikli otomobil pazarında değişen dengeler derken, Tesla bir anda çalkantılı bir döneme girdi.

Son dönemde finansal sorunlarla ve işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen şirket, bu hafta yeni bir sorunla gündemde. Şirket bu kez de 1.8 milyon aracı trafikten çekmek zorunda kaldı.

Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Otomobil üreticileri için trafikten çekme kararlı kaçınılmaz olsa da bu büyüklükte bir trafikten çekme kararı bir süredir görmemiştik. Bu karara sebep olan kusur ise yazılımla ilgili. ABD’deki 1.8 milyon aracı etkileyen bu yazılım sorunu sebebiyle kaputun açıldığına dair uyarı ışığının yanmadığı, bu yüzden sürücüler için ciddi güvenlik sorunları teşkil edebileceği söyleniyor. Bu yüzden şirketin araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmadı. Ancak bu yazılımsal bir sorun olduğu için, kısa süre içinde yeni bir güncelleme yayınlanarak bu sorun çözülecek ve araçların yeniden trafiğe dönmesinin önü açılacaktır.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir