Terra Luna’nın yaratıcısı için tutuklama kararı çıkarıldı

LUNC kritik teklife

Terra Luna kripto birimlerinin arkasındaki isim olan Do Kwon hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Kwon ve şirketi milyarlarca dolarlık zarara sebep oldu.

Bildiğiniz gibi kripto para piyasası şu sıralar büyük bir krizin içinden geçiyor. Zaten düşüşte olan kripto para piyasası, Terra Luna çöküşünün ardından daha da büyük bir darbe yemişti. Çünkü yaşanan bu çöküş sırasında binlerce yatırımcı büyük kayıplar yaşadı. Toplam kaybın 40 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor. Tüm bunlara sebep olan Terra Luna çöküşü, Güney Kore’de büyük bir soruşturmayı da beraberinde getirdi.

Hatırlarsanız, Terra’nın ve onunla bağlantılı olan Luna’nın yaratıcısı olan Do Kwon’un Güney Kore’de soruşturma altında olduğu haberini geçtiğimiz aylarda sizinle paylaşmıştık. İşte bu davada sonunda somut adımlar atılmaya başlandı ve Do Kwon için tutuklama kararı çıkarıldı.

Terra Luna

Terra Luna kripto para birimlerinin arkasındaki şirket olan Terraform Labs’e karşı yürütülen bu soruşturma, çöküşte yaklaşık 1.1 milyon dolar kaybeden Güney Kore merkezli bir yatırım şirketinin Do Kwon ve ortağı Daniel Shin’e karşı suçlamada bulunmasının ardından mayıs ayında başlatılmıştı. O günden beri bu soruşturmayı yürüten Güney Kore’nin Finansal Suçlar Ortak Araştırma Birimi, Do Kwon’un tutuklanması için yeterli delili topladı ve tutuklama kararı çıkarıldı.

Do Kwon hakkında tutuklanma kararı çıkarılmasının ardından, Terraform Labs’in yeni kripto para birimi Luna 2.0 tam anlamıyla çakıldı. Luna 2.0 bir günde yüzde 48 değer kaybetti.

Paul Walker’ın Hızlı ve Öfkeli’deki ikonik arabası satılıyor