Terra Luna’nın yaratıcısı hapis cezası alabilir

LUNC kritik teklife

Terra Luna kripto paralarının yaratıcısı olan Do Kwon, Güney Kore’de başlatılan soruşturma sonunda hapis cezasına çarptırılabilir.

Bildiğiniz gibi kripto para piyasası şu sıralar büyük bir krizin içinden geçiyor. Bir süredir düşüşte olan kripto paralar, Terra Luna çöküşünün ardından daha da büyük bir çakılma yaşadı. Yaşanan bu çöküş sırasında binlerce yatırımcı büyük kayıplar yaşadı. Tüm bunlara sebep olan Terra Luna çöküşü ise soruşturulmaya devam ediyor.

Terra’nın ve onunla bağlantılı olan Luna’nın yaratıcısı olan Do Kwon, Güney Kore’de soruşturma altında. Suçlu bulunması halinde Do Kwon, milyarlarca dolara mal olan bu çöküş sebebiyle hapis cezasına çarptırılabilir.

Terra Luna

Terra kripto para biriminin arkasındaki şirket olan Terraform Labs’i soruşturmaya başlayan Seoul Savcılığı, bu soruşturmayı kısa süre önce kurulan Finansal Suçlar Ortak Araştırma Birimi’ne devretti. Bu soruşturma, çöküşte yaklaşık 1.1 milyon dolar kaybeden Güney Kore merkezli bir yatırım şirketinin Do Kwon ve ortağı Daniel Shin’e karşı suçlamada bulunmasının ardından başlatıldı. Güney Koreli yetkililere göre ülkedeki 280 bin Luna sahibi, toplamda 70 milyar Luna’ya sahipti.

Do Kwon’a dava açan LKB & Partners adlı yatırım şirketi tarafından yapılan açıklamada, Terraform Labs’in yatırımcı çekmek için Luna ve Terra’nın özelliklerini ve tasarımını pazarladığı, ancak bunu yaparken kusurlarını gizlediği belirtildi. Bu yüzden şirketin faaliyetlerinin dolandırıcılığa girdiği savunuldu.

Do Kwon aynı zamanda yaklaşık 100 milyar won, yani 78 milyon dolarlık bir vergi kaçırma cezasıyla da karşı karşıya. Do Kwon’un gelir beyanatında hile yaparak vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Google: “İnsan seviyesinde yapay zeka yakın”