Interpol, Terra Luna’nın yaratıcısı için kırmızı bülten çıkardı

LUNC kritik teklife

Terra Luna kripto paralarının yaratıcısı olan Do Kwon, artık Interpol tarafından aranıyor. Kwon için kırmızı bülten çıkarıldı.

Bildiğiniz gibi zaten bir süredir düşüşte olan kripto para piyasası, Terra Luna çöküşüyle birlikte daha da büyük bir darbe yemişti. Binlerce yatırımcıya büyük kayıplar yaşatan bu büyük çöküş sırasında toplam kaybın 40 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor. Tüm bunlara sebep olan Terra Luna çöküşü, Güney Kore’de büyük bir soruşturmayı da beraberinde getirdi.

Terra’nın ve onunla bağlantılı Luna’nın yaratıcısı olan Do Kwon’ya karşı Güney Kore’de yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde karara bağlandı ve Terra Luna kripto para birimlerinin yaratıcısı olan Do Kwon için tutuklama kararı çıkarıldı.

Binance kurucusu LUNA

Do Kwon için tutuklama kararı çıkarıldı çıkarılmasına ama Kwon tutuklanamadı. Çünkü Güney Kore polisi tüm çabalarına rağmen Kwon’un yerini tespit edemedi. Kwon daha sonra Twitter üzerinden bir açıklama yaparak polisten kaçmadığını söylese de eylemleri tam tersini söylüyordu. En son Singapur’da olduğu bilinen Kwan buradan da ayrıldığı için yeri tespit edilemiyordu.

Güney Kore polisinin çaresiz kaldığı bu noktada devreye Interpol girdi. Güney Kore’den ayrıldığı düşünülen Kwon’u bulmak için devreye giren Interpol, Terra Luna’nın yaratıcısı hakkında kırmızı bülten çıkardı. Artık Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Kwon’u bundan sonra çok daha zorlu bir süreç bekliyor. Kwon’un yakalanıp yakalanamayacağını bekleyip göreceğiz.

Huawei Mate 50 Pro, Avrupa’ya geliyor