Terra Luna’nın yaratıcısı: “Kaçmıyorum ama teslim de olmam”

LUNC kritik teklife

Terra Luna’nın hakkında tutuklama kararı çıkarılan yaratıcısı konuştu: “Polisten kaçtığım doğru değil ama teslim de olmam.”

Kripto para piyasası bir süredir büyük bir krizin içinden geçiyor. Hatırlayacağınız gibi zaten düşüşte olan kripto para piyasası, Terra Luna çöküşünün ardından daha da büyük bir darbe yemişti. Çünkü yaşanan bu çöküş sırasında binlerce yatırımcı büyük kayıplar yaşadı. Toplam kaybın 40 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor. Tüm bunlara sebep olan Terra Luna çöküşü, Güney Kore’de büyük bir soruşturmayı da beraberinde getirdi.

Terra’nın ve onunla bağlantılı olan Luna’nın yaratıcısı olan Do Kwon’ya karşı Güney Kore’de yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde karara bağlandı ve Terra Luna kripto para birimlerinin yaratıcısı olan Do Kwon için tutuklama kararı çıkarıldı.

Terra Luna

Terra Luna kripto para birimlerinin arkasındaki şirket olan Terraform Labs’e karşı yürütülen bu soruşturma, çöküşte yaklaşık 1.1 milyon dolar kaybeden Güney Kore merkezli bir yatırım şirketinin Do Kwon ve ortağı Daniel Shin’e karşı suçlamada bulunmasının ardından mayıs ayında başlatılmıştı. O günden beri bu soruşturmayı yürüten Güney Kore’nin Finansal Suçlar Ortak Araştırma Birimi, Do Kwon’un tutuklanması için yeterli delili topladı ve tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak Do Kwon bir türlü tutuklanamadı çünkü polis kendisini bulmakta zorlanıyordu. Bu yüzden Do Kwon’un polisten kaçınıldığı düşünüldü. Ancak Kwon bu iddiayı reddediyor. Sadece teslim olmadığını söylüyor.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla konuya açıklık getirmeye çalışıyor: “Polisten kaçmak gibi bir şey yapmıyor. İletişim kurmak isteyen tüm hükûmet kurumlarıyla işbirliği yapıyoruz ve saklayacak hiçbir şeyimiz yok.”

Do Kwan kaçmıyorum diyor ama polise teslim olmaya da yanaşmıyor. En son Singapur’da olduğu bilinen Kwan’ın buradan da ayrıldığı söyleniyor. Güney Kore’nin ise Kwan hakkında kırmızı bülten çıkarmak için Interpol ile görüşmelere başladığı belirtiliyor.

vivo X90 Pro+’ın çıkış tarihi belli oldu