Zoom eposta ve takvim uygulamaları geliştiriyor

Zoom canlı altyazı özelliği yakında 30 dilde çalışacak

Görüntülü görüşme uygulaması ile büyük başarı yakalayan Zoom, şimdi de kendi eposta ve takvim uygulamalarını geliştiriyor.

Pandemi sebebiyle evlere kapandığımız dönemde pek çoğumuzun hayatına giren ve pandemi şartları geçtikten sonra da kolay kolay vazgeçemediğimiz Zoom uygulaması, bu dönemde yakaladığı başarı sayesinde, kendisiyle aynı adı taşıyan şirketi bir anda yükseltti. Yakaladığı bu momentumu kaybetmek istemeyen şirket, şimdi farklı alanlara girmenin yollarını arıyor. Görünüşe bakılırsa Zoom, yakın gelecekte Microsoft ve Google gibi şirketlerle rekabet içine girecek. Çünkü şirket, kendi eposta ve takvim uygulamalarını geliştiriyor.

Zoom bugün pek çok şirket tarafından düzenli şekilde kullanılan bir görüntü görüşme uygulaması olmasının yanı sıra Slack benzeri bir iş organizasyon platformuna da dönüşmüş durumda. Bir eposta ve takvim uygulamasının da bu ekosisteme eklenmesi, şirketi bir anda iş dünyasının başlıca servis sağlayıcılarından biri haline getirebilir. Bunun farkında olan şirket, yeni eposta ve takvim uygulamasını bu yıl bitmeden kullanıma sunmayı hedefliyor.

Zoom, özel bir "Etkinlikler" platformu başlatıyor

Şirketin halihazırda en popüler görüntülü görüşme ve toplantı uygulamasına sahip olması, eposta ve takvim uygulamaları için oldukça faydalı olacaktır. Çünkü bu üç uygulamanın entegrasyonu, şirketlere toplantılarını ve diğer faaliyetlerini çok daha kolay şekilde planlama ve paylaşma imkanı sağlayacaktır. Google ve Microsoft da kendi takvim ve eposta uygulamalarında benzer entegrasyonlar sunmaya çalışıyorlar ama hala bir adım geride olduklarını söylemek gerekiyor. Çünkü Google Meet ve Microsoft Teams, Zoom kadar yaygın kullanılmıyor.

Elbette söz konusu iş planlama hizmetlerine geldiğinde Microsoft ve Google hala çok önde. Bu yüzden Zoom’un bu alanda kendisine yer tutabilmesi için oldukça sıkı bir rekabetin içinde hayatta kalması gerekecek.

Paul Walker’ın Hızlı ve Öfkeli’deki ikonik arabası satılıyor