FTX’in reklamını yapan ünlüler mahkemelik oldu

FTX

Kripto yatırımcılarını milyarlarca dolar zarara uğratan FTX’in reklamını yapan ünlüler, mağdurlar tarafından mahkemeye verildi.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde büyük bir kripto çöküşü daha yaşandı. Bu seferki çöküşün müsebbibi ise en popüler kripto borsalarından biri olan FTX oldu. Kripto milyarderi olarak üne kavuşan Sam Bankman-Fried’in kurucusu olduğu şirket, deyim yerindeyse bir günde battı. Daha on gün öncesine kadar değeri 32 milyar dolar olarak kabul edilen şirket, bu hafta iflasını açıkladı. Kendisi batarken çok sayıda kripto yatırımcısını da beraberinde götürdü.

Şimdi bu yatırımcılar milyarlarca dolarlık bu vurgunun sorumlularını arıyor. Elbette listenin başında Sam Bankman-Fried geliyor ama suçlanan tek isim o değil. FTX’in reklamını yaparak şirketin popüler hale gelmesini sağlayan ve şirketin güvenilir izlenimi veren ünlüler de okların hedefinde.

Sam Bankman Fried

Hatırlarsanız şirketin reklam yüzü olan ünlü Amerikan futbolcusu Tom Brady’nin FTX ile ilgili tweetlerini silmeye başladığı haberini geçtiğimiz günlerde sizinle paylaşmıştık. Brady’nin bu hamlesinin boşuna olmadığı anlaşıldı. Çünkü aralarında Brady’nin de yer aldığı çok sayıda ünlü isim, şirketin reklamını yaparak bu dolandırıcılığa ortak oldukları için mahkemeye verildi.

Şirkete karşı açılan dolandırıcılık davasında suçlanan isimler arasında Tom Brady’nin yanı sıra yakında eski eşi olacak ünlü manken Gisele Bündchen de yer alıyor. Listedeki dikkat çekici isimlerden biri de NBA yıldızı Steph Curry. Onun yanı sıra bir diğer NBA oyuncusu olan Udonis Haslem de bu listede yer alıyor. Tenis yıldızı Naomi Osaka, beyzbol oyuncuları Shoehi Ohtani ve David Ortiz, Amerikan futbolu oyuncusu Trevero Laurence ve komedyen Larry David de listedeki diğer isimler.

Twitter her an çökebilir; çalışanlar işi bıraktı