Tarantino’dan beklenmedik Star Trek filmi kararı

Star trek

Yeni Star Trek filmi için yönetmen arayışları devam ediyor. Son olarak Tarantino da projeden ayrıldığını açıkladı.

Bir filmin çekim süreci kimi zaman fazlasıyla sıkıntılı olabiliyor. Özellikle de söz konusu iyi bir yönetmeni ikna etmek olduğunda.

Malum yüksek bütçeli yapımlarda genelde ses  getiren yönetmenler tercih ediliyor. Lakin onlar da her filmi yönetme konusunda çok arzulu olmuyorlar.

Örneğin Sony’nin uzun süredir çekimine başlamak istediği Uncharted filmi için şimdiden 5 farklı yönetmenle çalışıldı. Kaldı ki daha filmin çekimleri de başlamış değil. Aynı Star Trek’in yeni filminde olduğu gibi.

Star Trek filmi yine yönetmensiz kaldı

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun yeni Star Trek filmini yöneteceği açıklanmıştı. Doğal olarak böyle önemli bir ismin, böyle önemli bir filmi yönetecek olması, sinema tutkunlarını heyecanlandırmıştı.

Fakat Tarantino beklenmedik bir şekilde filmi yönetmekten vazgeçtiğini ve 10 film çektikten sonra emekli olacağını açıkladı.

star trek filmi

Bu açıklamaya rağmen Tarantino’nun projeden henüz ayrılmadığı belirtilmişti. Yani hala Tarantino’nun yöneteceği Star Trek filmi için umut vardı. Ta ki geçtiğimi güne kadar. Deadline tarafından yayınlanan habere göre Tarantino resmen projeden ayrıldığını açıkladı.

Hali hazırda Mark L. Smith’in yazdığı yeni filmin senaryosu hala stüdyoda duruyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde başka bir ismin yönetmenliğinde Yeni Star Trek’in çekimleri başlayacaktır. Fakat şu anda projenin yoluna yönetmensiz bir şekilde devam ettiğini hatırlatmak gerekiyor.

Guardians of the Galaxy için planlanan bir gecikme yok