Star Trek 4 Yeni Bir Yazarla Yoluna Devam Ediyor

Star Trek 4

Star Trek 4 için hazırlıklar yeniden hız kazandı. Modern serinin ana ekibini yeniden bir araya getirecek film için yeni bir senaristle anlaşıldı.

Modern Star Trek filmlerinin sonuncusu olan Star Trek Beyond’un çıkışının üzerinden sekiz yıl geçti. Aradan geçen bu sekiz yılda yeni bir filmin çekileceğini sıkça duyduk. Ama bu film bir türlü gerçeğe dönüşmedi. Ancak stüdyo Star Trek 4’ten vazgeçmiş değil. Modern seriyi aynı ekiple devam ettirecek olan bu proje üzerinde çalışmaya devam eden stüdyo, geçtiğimiz günlerde yeni bir senarist ile anlaştı. Bu yeni senaristin projeye dahil olmasıyla birlikte hazırlıklar yeniden hız kazandı.

Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana gibi isimlerin geri döneceği Star Trek 4’ün senaryosunu yazması için Steve Yockey ile anlaşıldı. Yockey, HBO Max’te yayınlanan The Flight Attendant dizisinin yaratıcısı olarak tanınıyor. Kendisi aynı zamanda Supernatural dizisinde de uzun süre senarist olarak görev yaptı. Bu yapımların hiçbiri bilim-kurgu türünde olmasa da Paramount Yockey’nin bu işin altında kalkacağını düşünmüş bir şekilde.

star trek 4 2

Yeni Star Trek filmini yazması için anlaşılan son isim, Pet Semetary: Bloodlines ile tanınan Lindsey Anderson Beer’dı. Ona kıyasladığımızda Steve Yockey çok daha iyi bir kariyere sahip. Yine de Paramount yönetimindeki Star Trek’in çıtayı çok da yukarı çekmediğini söylemek gerek.

Star Trek 4 hazırlık aşamasındaki tek Star Trek filmi değil. Paramount+ platformunda yayınlanmak üzere bir de Star Trek: Section 31 adlı bir film hazırlanıyor. Star Trek: Discovery’nin spin-off’u olan bu film, bu yıl bitmeden yayınlanabilir.

vivo X Fold3 Resmi Olarak Tanıtıldı